Veco laiku ķirbju ķīselis

4 1

Sastāvdaļas

  • Ķirbis apm. 1kg
  • Piens apm. 1l
  • Cukurs līdz 1glāzei
  • Vaniļas cukurs
  • Kartupeļu milti 5-6 ēdamkarotes
  • Mērcei
  • 2 -3 ēdamkarotes cukura (dedzināšanai)
  • 0.5 Ūdens 0,5l
  • Citronskābe naža gals
  • Kartupeļu milti 2 ēdamkarotes
  • Cukurs saldināšanai pēc vajadzības

Pagatavošana

1 min.
  1. Nelielā ūdens daudzumā izvāra sagrieztus ķirbjus. Šķidrumu nolej un ķirbjus izberž caur sietu.
  2. Saberztajai masai pievieno pienu, cukuru, vaniļas cukuru, uzvāra. Pievieno ūdenī izšķīdinātus kartupeļu miltus līdz uzmet burbuli. Izlej traukos, pārber ar cukuru, lai neveidojas bieza kārta.
  3. Mērces pagatavošana. Brīdinu-atver logu, jo virtuve būs pilna ar dūmiem!
  4. Dziļā pannā sagrauzdē (sadedzina) cukuru, pielej ūdeni, vāra līdz cukura karamelītes izšķīdušas, pievieno citronskābi un cukuru pēc garšas. Beigās pievieno ūdenī izšķīdinātus karupeļu miltus.
  5. Ķirbju ķīselis līdzīgi piena ķīselim var noslāņoties, bet, jo vairāk būs ķirbju, jo tāda varbūtība būs mazāka. Mērci var gatavot arī no sulām, bet, ticiet man- ar dedz.cukuru tā ir klasika.
  6. PS. Recepte mācīta pag.gadsimta 30.gados Nīcas skolā mājturības stundā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Deserti