Biezpiena kūka ar cepumiem

5 1

Sastāvdaļas

  • Atkarībā no ēdāju spara aptuveni 3-4 porcijām
  • 2 paciņas liesa biezpiena, vislabākā kombinācija, kad viens iepakojums ar 0.5% (kur nejuut biezpiena graudiņus)
  • 250 ml saldā krējuma
  • 1 paciņa parasto cepumu
  • Šķipsna vaniļas vai 2 paciņas vaniļas cukura
  • 2 šķipsnas kanēļa
  • Tējkarote želatīna
  • 6 -8 ēdamkarotes cukura
  • 8 ēdamkarotes ievārījuma, vislabāk paskābs

Pagatavošana

15 min.
  1. Aplej želatīnu ar 1/3 glāzes ūdeni un liek briedināties. Vislabāk to darīt traukā, ko var ielikt mikroviļņu krāsnī, jo pēc tam viegli izkausēt.
  2. Saputo saldo krējumu ar vaniļu un cukuru. Samaisa biezpienu ar izkausētu želatīnu.
  3. Tad samaisa biezpiena masu ar saputoto saldo krējumu. Želatīnu var nelietot, ja masu ēdīsiet kā pudiņu. Ja gribas vēl saldāku, tad var iejaukt sasmalcinātas marmelādes konfektes.
  4. Atrod vienlaga kādu pārtikai paredzētu formu un liek kārtām pusi biezpiena masas, izlīdzina, pārkaisa ar kanēli, tad pusi ievārījuma un izlīdzina, tad kārtu ar cepumiem, tad atkal atlikušo biezpienu, kanēli, ievārījumu un noslēdz ar cepumiem. Liek aptuveni uz stundu ledusskapī. Kad pienācis laiks iestiprināties, velk ārā no ledusskapja formu, gāž apkārt, izņem kūku un sadala gabaliņos. Var apkaisīt ar kanēli. Labu apetīti!

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize