Sākums > Receptes > Uzkodas

Suši ar omleti, tomātiem un krabju nūjiņām

2008. gada 7. decembris
Foto: Jelena Septelica
Pagatavošana
45 min
1. Izmazgāt rīsus, līdz baltais ūdens, kas tek tiem cauri vairs nav balts, bet gandrīz caurspīdīgs.
2. Lai rīsi nepieliptu katliņam un labāk kontrolētu to vārīšanu - katliņa pamatā uzlej nedaudz eļļas, lai tā pārklātu pamatu
3. ieber katliņā rīsus, pārlej ar ūdeni, lai tas būtu vairāk par rīsiem ne vairāk kā 1cm, respektīvi, viena pirksta daļiņa.
4. vāra līdz rīsi sāk vārīties - burbuļot, tad uzliek uz mazāko uguni un pilnībā aiztaisa vāku, vāra aptuveni 30-35minūtes, pēc tam atdzesē.
5. Pagatavo omleti, nedaudz atdzesē.
6. Pa to laiku, kad rīsi vārās sagriež visas nepieciešamās sastāvdaļas garās šķelīties.
7. Etiķa maisījuma pagatavošana, ko nepieciešams pievienot rīsiem, lai tie iegūtu nepieciešamo garšu. Visas sastāvdaļas ieliek katliņā, maisa tik līdz sāls un cukurs izšķīduši, nekādā gadījumā nevārīt! Kad šķīdums gatavs - atdzesēt un pamazām pievienot atdzesētiem rīsiem, samaisīt visu kārtīgu kopā, taču nelaužot graudus.
8. Aļģes uzliek uz speciāla ritināšanas plikņa - ar spīdīgo pusi uz leju, pamazām izklāj rīsus, tā lai var nedaudz redzēt aļģes. Uz rīsiem uzliek sagrieztas omletes, tomātu šķēlītes un krabju nūjiņas - visu saritina kopā skaistā rullī.
9. Lai Jums labi garšo!
Uz augšu