Klasiskā kūka "Pārsla"

2008. gada 6. decembris
Foto: Shutterstock.com
Konditoreju klaska - sulīgā kūka "Pārsla" ar biezpiena krēma pildījumu.
Pagatavošana
120 min
1. Olas, cukuru un vaniļas cukuru ar mikseri saputo stingrās putās, pa daļām pievino un iemaisa iepriekš izsijātus miltus.
2. Lej mīklu uz kantainas pannas, kas izklāta ar cepampapīru un cep aptuveni 200 grādos gaiši brūnu biskvītu.
3. Kad biskvīts sāk kristies, tad ir gatavs. Izņem to no krāsns, un izgāž uz galda, lai atdziest. Noņem cepampapīru.

4. Atdzisušu pārgiež uz pusēm, maliņas apgriež (tās saberž drumstalās), vidū un virsū smērē putukējumu ar biezpienu. To pagatavo, saputojot ar mikseri saldo krējumu kopā ar cukuru un vaniļas cukuru, tad piemaisa ar mikseri biezpienu. Var izberzt biezpienu arī caur sietu, ja vēlas, lai nav tik graudains.

5. Apsmērē arī kūkas maliņas ar krēmu un apber ar drumstalām. Virspusi pārkaisa ar kakao caur sietiņu.
6. Griež kvadrātiņos un bauda. Ja vēlas, pirms pasniegšanas kūku var dekorēt ar putukrējumu.

Labu apetīti!
Foto: Shutterstock.com
Uz augšu