Īstais risotto

3 1

Sastāvdaļas

  • 1 L Buljons (Vistas, dārzeņu vai cits)
  • Sviests
  • Eļļa (Vislabāk olīvu)
  • Viens liels sīpols
  • Divas ķiploku daiviņas
  • Risotto (apaļīgie) rīsi 400g
  • 2 glāzes sausā baltā vīna vai vermuta
  • Sāls
  • Sviests
  • Pēc izvēles - Zaļumi, seenes, vistas gaļa, jūras veltes, parmesan siers utt

Pagatavošana

40 min.
  1. Solis
  2. Uzkarsējat buljonu
  3. Uz atsevišķas pannas uzkarsējat eļļu un sākat cept sīki sagrieztus sīpolus un ķiplokus (var arī zaļumus un citas sastāvdaļas pēc izvēles)
  4. Kad tas viss sāk kļūt gatavs, liekat pannā rīsus (nevārītus) un uzgriežat karstumu.
  5. Solis
  6. Rīsi sāks cepties, apmaisāt tos regulāri. Kad rīsi sāk kļūt mazliet caurspīdīgi (tas notiks diezgan drīz), pielejat vīnu vai vermutu un turpināt maisīt, līdz tas izgaro un iesūcas rīsos.
  7. Solis
  8. Kad vīns/vermuts izgarojis, pievienojat pirmo devu buljona un sāli pēc garšas. Nogriežat uguni, lai buljons nevārītos. Regulāri apmaisat rīsus! Kad buljons uzsūcies rīsos, pievienojat nākamo devu, un atkārtojat, līdz buljons beidzas vai rīsi ir gatavi. Neaizmirstam regulāri rīsus apmaisīt! Ja buljons beidzas pirms rīsi ir gatavi, pievienojat vārītu ūdeni.
  9. Solis
  10. Ņemat pannu nost no uguns, pievienojat sviestu un kārtīgi apmaisat ēdienu.
  11. SVARĪGI:
  12. Kad viss augstāk minētais izdarīts, uzliekat pannai vāku un atstājat ēdienu ievilkties 2-3 minūtes.
  13. Labu apetīti!

Komentāri

Mrs Irina Kulberga 2013. gada 16. oktobris 20:27
Man viss sanaca kaa vajag! Buljons pietika,riisi palika miksi un nekas neizjuka! Iesaku +++
vilis 2013. gada 1. septembris 15:59
tie deb...ilie risi nekljuva miksti vel 2 stundas, toties izjuka visas parejas sastavdaljas. iebaziet to savu recepti pakal a
māra 2013. gada 30. jūnijs 12:50
Ļoti garšīgi !!!

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni