Īstais risotto

2008. gada 2. decembris
Foto: saimnieks
Pagatavošana
40 min
1. Solis
2. Uzkarsējat buljonu
3. Uz atsevišķas pannas uzkarsējat eļļu un sākat cept sīki sagrieztus sīpolus un ķiplokus (var arī zaļumus un citas sastāvdaļas pēc izvēles)
4. Kad tas viss sāk kļūt gatavs, liekat pannā rīsus (nevārītus) un uzgriežat karstumu.
5. Solis
6. Rīsi sāks cepties, apmaisāt tos regulāri. Kad rīsi sāk kļūt mazliet caurspīdīgi (tas notiks diezgan drīz), pielejat vīnu vai vermutu un turpināt maisīt, līdz tas izgaro un iesūcas rīsos.
7. Solis
8. Kad vīns/vermuts izgarojis, pievienojat pirmo devu buljona un sāli pēc garšas. Nogriežat uguni, lai buljons nevārītos. Regulāri apmaisat rīsus! Kad buljons uzsūcies rīsos, pievienojat nākamo devu, un atkārtojat, līdz buljons beidzas vai rīsi ir gatavi. Neaizmirstam regulāri rīsus apmaisīt! Ja buljons beidzas pirms rīsi ir gatavi, pievienojat vārītu ūdeni.
9. Solis
10. Ņemat pannu nost no uguns, pievienojat sviestu un kārtīgi apmaisat ēdienu.
11. SVARĪGI:
12. Kad viss augstāk minētais izdarīts, uzliekat pannai vāku un atstājat ēdienu ievilkties 2-3 minūtes.
13. Labu apetīti!
Uz augšu