Kartupeļu, brokoļu, puķkāpostu un gaļas sacepums

5 1

Sastāvdaļas

  • 5 vidēji kartupeļi
  • 300 g maltās gaļas (cūkas un liellopa)
  • Brokoļi (saldēti)
  • Ziedkāposti (saldēti)
  • Garšvielas pēc izvēles
  • 1 ē.k. skābais krējums
  • 1 glāze ūdens
  • Eļļa pēc vajadzības
  • Rīvēts siers

Pagatavošana

1 min.
  1. Kartupeļus nomizo, pārgriež gareniski uz pusēm, sagriež šķēlēs, apvārta ar eļļu un garšvielām. Ber dziļā un šaurā cepamtraukā.
  2. Malto gaļu apcep viegli uz pannas. Liek pāri kartupeļiem, pārkaisa ar garšvielām (lai būtu interesantāk, ar citām nekā kartupeļiem).
  3. Pāri tam kārto vienā kārtā brokoļus, kurus pārkaisa ar garšvielām. Tad tāpat kārto ziedkāpostus, arī pārkaisa ar garšvielām (atkal var izmantot citas garšvielas nekā kartupeļiem un gaļai).
  4. Skābo krējumu sajauc ar ūdeni, pārlej pāri visam tam pasākumam, kas atrodas cepamtraukā.
  5. Trauku liek cepeškrāsnī, praktiski uz viskarstāko, bet iesaku temperatūru regulēt, lai neapdegtu ziedkāposti, kas ir augšā. Orientējoši - cep 30-45 min. Gatavību var pārbaudīt iedurot vairākās vietās nežēlīgi līdz trauka dibenam dakšiņu. Ja nekur neaizķeras, pārkaisa ar rīvētu sieru, ļauj pāris minūtes vēl pacepties (kamēr siers smuki pārkusis pāri puķkāpostiem).
  6. Gatavs! Pietiks divām rīmām, vai trīs normāliem ēdājiem.

Komentāri

Margarita 2011. gada 16. februāris 16:34
Paldies par recepti.
Margarita 2011. gada 16. februāris 16:33
Nu nogaršoju....... Ļoti garšīgi!
Labs risinājums kā pagatavot kaut ko ar brokoļiem, jo man viņi ne visai garšo, bet tādā paēdienā baigi labi.:)
Es gan taisīju platā traukā un nekāda vaina, viss smuki sacepās un varēja labi ar lāpstiņu paņemt.
Margarita 2011. gada 16. februāris 14:42
Izskatās dīvaini, bet pēc smaržas jūtu, ka būs garšīgi. Kad nogaršošu, došu ziņu, kā bija.

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni