Albondigas en salsa (gaļas bumbiņas spāņu gaumē)

5 1
Albondigas en salsa (gaļas bumbiņas spāņu gaumē)
Foto: Depositphotos.com

Sastāvdaļas

  • Mērcei:
  • 500 g tomātu( var arī konservētos)
  • 2 ēd. k. olīveļļas
  • 1 vidēja lieluma sīpols, labi sasmalcināts
  • 1 daiviņa/s ķiploka, labi sasmalcināta
  • 1 sarkanais pipars, atbrīvots no sēkliņām un sasmalcināts
  • 1 maza glāze sarkanā vīna
  • 1 maza kanēļa standziņa
  • 3 lauru lapas
  • Sāls
  • Gaļas bumbiņām:
  • 400 g maltās gaļas (klasiskā kombinācija cūkgaļa kopā ar liellopu gaļu)
  • 1 ola
  • 100 g rīvmaizes
  • 1 daiviņa/s ķiploka, sasmalcināta
  • 1 vidēja lieluma sīpols, sasmalcināts
  • 1 ēd. k. sasmalcinātu pētersīļu
  • 1 tējk. malta koriandra
  • Sāls
  • Malti melnie pipari

Pagatavošana

50 min.
  1. Sākumā pagatavo mērci. Ja izmanto svaigos tomātus tad tiem noņem mizu un sagriež gabaliņos. Pannā ielej olīveļļu un apcep sīpolus kopā ar ķiplokiem,l īdz tie kļūst mīksti un maina krāsu. Pievieno tomātus, piparu, sarkano vīnu un kanēļa standziņu, pievieno lauru lapas un parkaisa ar sāli. Ļauj mērcei uzvārīties un pēc brītiņa atslēdz gāzi un atstāj mērci, pievēršoties gaļas bumbiņām.
  2. Samaisa visas bumbiņu sastāvdaļas un, kad tas viss ir izdarīts, veido gaļas bumbiņas. Uzkarsē pannu un liek gatavās bumbiņas apcepties līdz tās no abām pusēm ir kļuvušas zeltaini brūnas.
  3. Tad pievieno mērci un uzvāra, atstāj uz mazas uguns vēl uz 20 minūtēm, lai gaļas bumbiņas kopā ar mērci garšo kā viens vesels.
    I buen provecho !

    Labu apetīti!
    Tad pievieno mērci un uzvāra, atstāj uz mazas uguns vēl uz 2...
    Foto: Depositphotos.com
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

olga 2010. gada 28. februāris 18:16
Tiešām iesaku viesiem, ļoti garda mērce sanāk, to rada pievienotais sarkanvīns. Bet es neliku klāt sarkano piparu un kanēli, ēdu neviss ar rīsiem , bet gan ar cepeškrāsnī ceptiem kartupeļiem, manuprāt rīsi nagāja īsti klāt šai mērcei. Iesaku visiem, lai labi garšo ;) !!!

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni