Jēra gaļas biešu zupa

4 1

Sastāvdaļas

  • 500 gr jēra lāpstiņa ( var nopirkt Eko veikalā )
  • 6 vidēji kartupeļi
  • 1 kg vārītas bietes
  • 3 vidēji burkāni
  • 1 liels sīpols
  • 3 gab buljoni ( arī no Eko )
  • Piecu pieparu maisījums
  • Lauru lapas
  • Ķimenes šķipsniņa
  • Dilles
  • Lociņi
  • Sinepes
  • Mārutki

Pagatavošana

150 min.
  1. Katlā uzvāra ūdeni, kad ūdens sāk vārīties liek katlā jēra gaļas lāpsiņas.
  2. Gaļu vāra 1 h, tad pievieno buljona kubiņus , lauru lapas un veselu mizotu burkānu, kas uzlabo gaļas garšu un noņem gaļas piegaršas ja tādas ir, turpina vārīt vēl 30 min.
  3. Ik pa laikam gaļai pielej klāt vārītu ūdeni, jo vāroties ūdens iztvaiko.
  4. Kāmēr vārās gaļa sagatavo pārējās sastāvdaļas.
  5. Kartupeļus nomizo un sagriež 8 daļās.
  6. Atlikušos burkānus nomizo un sarīvē un liek pannā cepties kopā ar sagrieztu sīpolu.
  7. Apcep brūnus un atstāj pannā.
  8. Sarīvē bietes.
  9. Pārbaudiet vai gaļa ir mīksta, ja tā tad ņem gaļu ārā un atdzesē.
  10. Pirmos katlā liek kartupeļus, 10 min pavāra un liek klāt apceptos burkānus ar sīpoliem un sarīvetās bietes.
  11. Pievieno garšvielas - piparus, ķimenes,sinepes,sāli un mārutkus.
  12. Garšvielas katrs pēc savas vēlmes un
  13. gaumes.
  14. Gaļu notīra no kaula, sadala mazo gabaliņos un liek katlā.
  15. Vāra vēl kādas 5 min.
  16. Lej zupu traukā, pievieno sasmalcinātus zaļumus un krējumu.
  17. Labu apetīti :)

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Zupas