Sākums > Receptes > Zupas

Jēra gaļas biešu zupa

2008. gada 22. oktobris
Foto: Gunita Ozola
Pagatavošana
150 min
1. Katlā uzvāra ūdeni, kad ūdens sāk vārīties liek katlā jēra gaļas lāpsiņas.
2. Gaļu vāra 1 h, tad pievieno buljona kubiņus, lauru lapas un veselu mizotu burkānu, kas uzlabo gaļas garšu un noņem gaļas piegaršas, ja tādas ir, turpina vārīt vēl 30 minūtes.
3. Ik pa laikam gaļai pielej klāt vārītu ūdeni, jo vāroties ūdens iztvaiko.
4. Kāmēr vārās gaļa, sagatavo pārējās sastāvdaļas. Kartupeļus nomizo un sagriež 8 daļās.
5. Atlikušos burkānus nomizo un sarīvē un liek pannā cepties kopā ar sagrieztu sīpolu. Apcep brūnus un atstāj pannā.
6. Sarīvē bietes.
7. Pārbauda, vai gaļa ir mīksta, ja tā, tad ņem gaļu ārā un atdzesē.
8. Pirmos katlā liek kartupeļus, 10 minūtes pavāra un liek klāt apceptos burkānus ar sīpoliem un sarīvetās bietes.
9. Pievieno garšvielas - piparus, ķimenes, sinepes, sāli un mārutkus - viss pēc garšas.
10. Gaļu notīra no kaula, sadala mazo gabaliņos un liek katlā. Vāra vēl kādas 5 minūtes.
11. Lej zupu traukā, pievieno sasmalcinātus zaļumus un krējumu.

Labu apetīti!
Foto: Gunita Ozola
Uz augšu