Kartupeļu un desas sacepums

3 1

Sastāvdaļas

  • 3 vai 4 vārīti kartupeļi (videji) atkarīgs no trauka lieluma
  • 400g desas desai nav nozīme,var būt vārīta, žāvēta vai kūpināts šķinķis
  • 1liels sīpols
  • 2-3 tomāti
  • 4 olas
  • 400g piens
  • 1 tejk sāls
  • pustejkarote maltu melno piparu
  • 2 edamkarotes sinepju

Pagatavošana

60 min.
  1. Desai noņem ādiņu sagreiz šķēlītēs. Kartupēļus nomizo (var vārīt jau nomizotus) un sagriež šķēlītēs. Arī sīpolu un tomātus nomizo (var noplaucēt tomātu, bet tad viņam jābut stingram) sagriež šķēlītēs.
  2. Trauka pamatni iesmērē ar eļļu un izliek ar kartupeļu škēlītem, pa virsu, pamīšus liek desas,tomāta un sīpola šķēlītes. kamēr traiks pilns.
  3. Tad ņem olas sakuļ ar pienu, klāt pieliek piparus, sāli un sinepes (pēc iespējas stiprākas)
  4. sakulto masu lej cepamajā traukā pāri šķēlītēm.
  5. Cep cepeškrāsnī 225 C 30 - 40 min.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni