Cepta gaļa pētersīļu mērcē

4 1
Šis ēdiens ir viens no mīļākajiem dāņu ēdieniem.

Sastāvdaļas

  • 20 šķēlītes cauraugušas cūkgaļas krūtiņas
  • 2 ēd. k. olīveļļas
  • Sāls
  • Melnie pipari
  • 2 dl piena
  • 2 dl dārzeņu buljona
  • 1 dl piena, sajaukta ar 4 ēd. k. miltu
  • 2 ēd. k. saldā krējuma (18%)
  • 1 pušķītis pētersīļu
  • Kartupeļi

Pagatavošana

50 min.
  1. Ieziež gaļu ar eļļu, ieliek cepampannā un pārber ar sāli un pipariem, liek cepties 190°C karstā cepeškrāsnī uz 35 minūtēm. Pēc 35 minūtēm izņem gaļu un nolej liekos taukus. Cep gaļu cepeškrāsnī vēl 10 minūtes, līdz tā ir zeltaini brūna un kraukšķīga.
  2. Mērce: uzsilda pienu un buljonu, piejauc pienu ar miltiem. Kad mērce nedaudz sabiezējusi, piejauc saldo krējumu un smalki sagrieztus pētersīļus, pievieno sāli un piparus pēc garšas.
  3. Pasniedz ar vārītiem kartupeļiem vai kartupeļu biezeni un marinētu biešu šķēlītēm.
  4. Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni