Sākums > Receptes > Konservējumi

Dzērveņu - ābolu zaptīte

2008. gada 20. oktobris
Foto: Ilga Pazāne
Pagatavošana
1 min
1. Dzērvenes liek katliņā apleij tuc ar ūdeni. Uzvāra un pavāra 5min uz lēnas uguntiņas. Saspaida ogas un nospiež sietā sulu (pabiezu).
2. Ābolis nomizo izņem serdi un sagriež plānās šķēlēs.
3. Ābolus un dzērveņu sulu liek katlā un aplej ar glāzi ūdens. Vāra uz lēnas uguns apmēram 15 minūtes.
4. Tad pievieno visu cukuru, vaniļas cukuru un garšvielas un ļoti bieži maisot vāra apmēram 30 min. Zaptītei ātri patīk pierauties pie katla.
5. Karstu pilda burkās un aizvāko. Var ar parastu skrūvējamu vai pievalcējamo vāciņu.
6. No šī produktu daudzuma sanāk 2 puslitra burciņas! :)
Uz augšu