Dzērveņu - ābolu zaptīte

3 1

Sastāvdaļas

  • 300 g dzērveņu
  • 1 kg āboli (saldi, cieti)
  • 200 g želejcukurs
  • 600 g parasts cukurs
  • 1 paciņa vaniļas cukurs
  • Kanēlis u.c garšvielas pēc garšas un patikas
  • 1 glāze ūdens

Pagatavošana

1 min.
  1. Dzērvenes liek katliņā apleij tuc ar ūdeni. Uzvāra un pavāra 5min uz lēnas uguntiņas. Saspaida ogas un nospiež sietā sulu (pabiezu).
  2. Ābolis nomizo izņem serdi un sagriež plānās šķēlēs.
  3. Ābolus un dzērveņu sulu liek katlā un aplej ar glāzi ūdens. Vāra uz lēnas uguns apmēram 15 minūtes.
  4. Tad pievieno visu cukuru, vaniļas cukuru un garšvielas un ļoti bieži maisot vāra apmēram 30 min. Zaptītei ātri patīk pierauties pie katla.
  5. Karstu pilda burkās un aizvāko. Var ar parastu skrūvējamu vai pievalcējamo vāciņu.
  6. No šī produktu daudzuma sanāk 2 puslitra burciņas! :)

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konservējumi