Sabērtā ābolkūka

3 1

Sastāvdaļas

  • 1 kg ābolu
  • 100-150 g sviesta
  • 1 glāze/s miltu
  • 1 glāze/s cukura
  • 1 glāze/s mannas
  • 2 tējk. cepamā pulvera
  • 1 paciņa vaniļas cukura

Pagatavošana

60 min.
  1. Miltus kopā ar cepamo pulveri izsijā, pievieno cukuru, mannā, vaniļas cukuru un visu rūpīgi samaisa, lai sanāk viegli birstošs maisījums bez kunkuļiem.
    Miltus kopā ar cepamo pulveri izsijā, pievieno cukuru, mannā...
  2. Nomizo un izņem āboliem serdes. Un uz rupjas rīves sarīvē. Ļoti vēlams lietot sulīgus un ne pārāk saldus ābolus, piem. Antonovkas. Citādi kūka sanāks pasausa.
    Nomizo un izņem āboliem serdes. Un uz rupjas rīves sarīvē. Ļ...
  3. Ņemam ar formu ar teflona pārklājumu (ja tādas nav, tad parasto izklājam ar cepampapīru) un veido kārtas. Pirmajai un pēdējai kārtai jābūt sausajam maisījumam. Jo vairāk kārtās izdosies salikt, jo garšīgāks sanāk.
    Ņemam ar formu ar teflona pārklājumu (ja tādas nav, tad para...
  4. Pa virsu uzrīvē sviestu (ja slinkums dzesēt, tad plānās šķēlītēs sakārtojam pa virsu).
    Pa virsu uzrīvē sviestu (ja slinkums dzesēt, tad plānās šķēl...
  5. Liek ~180°C ~40-45 minūtes. Kādas 5-10 minūtes pirms cepšanas beigām, pārkaisa virsu ar cukuru un ļauj apbrūnēt.
  6. Gatavu izņemam no krāsns un atdzisušu izņemam no formas.
    P.S. Sarakstīju laikam drūmi sarežģīti, bet patiesībā vienkārši un ātri.

    Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Krista 2013. gada 24. augusts 12:49
Diezgan garda!
Lidija 2013. gada 16. jūnijs 15:31
Vai var likt silikona formā?
jk 2011. gada 22. oktobris 10:37
namma labi sanaca ja pareizi gatavo

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize