Beļģu kūciņa - ābolu variācija par tēmu

5 1

Sastāvdaļas

  • Smilšu mīklai: 3 glāzes miltu
  • 300 gramu sviesta vai margarīna
  • 2 /3 glāzes cukura
  • 2 olas
  • Soda uz naža gala
  • Cedra no pusītes citrona
  • Vanilīns pēc garšas
  • Pildījumam: 2 lielas olas
  • ½ glāze cukurs
  • ½ glāze milti
  • Sāls uz naža gala
  • 1 ēdamkarate eļlas
  • 3 āboli

Pagatavošana

60 min.
  1. Sajaucam smilšu mīklu - izsijājam miltus uz dēlīša, izveidojam padziļinājumu vidū, ieberam cukuru un citas beramās piedevas, pievienojam gabaliņos sagrieztu sviestu vai margarīnu, sakapājam ar nazi. Uzsitam virsū olas un ātri ar rokām samīcam mīkklu. Ieliekam ledusskapī.
  2. Sagriežam ābolus, apsmidzinam ar eļļu
  3. Izņemam smilšu mīklu no ledusskapja un iemīcam lielajās kēksu formiņās.
  4. Katrā formiņā ieliekam ābola šķēlites
  5. Sagatavojam pildījuma mīklu - ātri sajaucam 2 olas, ½glazi cukura un ½ glāzi miltu, sāli un eļļu un tūlīt lajam virsū ābola šķēlītēm tā, la mīkla noklāj ābolus, bet netek pāri malām.
  6. Liekam visu karstā cepeškrāsnī (180-200 grādi) uz 30-35 minūtēm.
  7. Atdzesētiem uzberam cukura pūderi vai kanēļa cukuru.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Deserti