Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Sinepēs marinēts cepetis ar rozīnēm

2008. gada 29. septembris
Foto: Una
Pagatavošana
12 min
1. Bļodā samaisa majonēzi, sinepes un sāli. Liek iekšā gaļu.Apmaisa ar dakšu, sadurstot gaļas gabalu vairākās vietās. Apsedz un liek ledusskapī uz nakti marinēties.
2. Aplej rozīnes ar karstu ūdeni. Izklāj folliju un liek virsū gaļu. Iegriež mazus caurumiņus un tajos liek pa rozīnei.Atlikušās rozīnes uzliek virsū gaļai kā cepurīti. Pārsedz folliju, aiztaisa visas maliņas un liek iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī uz 50 min. Galvenais nevirināt folliju.
3. Tad izņem cepeti no cepeškrāsns, noņem augšējo folliju. Nobirdina visas rozīnes gar malām un apber gaļu ar cukuru un sāli. Liek uz 15 min atpakaļ cepeškrāsnī lai izveidojās glazūra.
4. Izņem no cepeškrāsns, ļauj lai pastāv vēl 10 min un atdziest. Tad griež šķēlēs un pasniedz ar krāsnī apceptiem kartupeļiem un mērcīti, kas izveidojusies no cepeša, apkaisot ar ceptajām rozīnēm.
Uz augšu