Lasis sarkanvīna marinādē

3 1
Kolekcijas: Veģetārās

Sastāvdaļas

  • Lasis marinādē
  • 400 g laša filejas (sagriezta vidēji mazos gabaliņos)
  • Pus glāze sarkanvīna
  • 1 sīpols
  • 5 cm purava saknes
  • 1 - 2 ķiploka daiviņas (pēc patikšanas)
  • 4 ēdamkarotes sasmalcināta svaiga koriandra
  • 2 šķēlītes iecukurota citrona (var aizvietot ar divām škēlēm svaiga citrona)
  • Sāls
  • Pipari
  • Pavisam nedaudz safrāna
  • 2 tējkarotes timiāns + rozmarīns
  • Sviests - cepšanai
  • Piedevas: Te nu katrs var izvēlēties pēc sirds patikas, kas labāk garšo pie laša, bet es iesaku - vai nu wok dārzeņus ar nedaudz svaiga ingvera šķēlītēm un kādu asāku mērcīti, vai vārītus rīsus (sālīts ūdens ar dažnedažādiem zaļumiem un nedaudz safrāna)

Pagatavošana

1 min.
  1. Sagatavošana :
  2. Sagriež sīpolu - neaizraujoties ar pārmērīgu smalcināšanu.
  3. Sasmalcina ķiploku. Sagriež šķēlītēs puravu.
  4. Visus šos dārzeņus saliek kopā bļodiņā, pievieno 3 ēdamkarotes sasmalcināta koriandra, safrānu, sāli, piparus, citronu un timiāna/rozmarīna maisījumu.
  5. Lasi sagriež un noliek maliņā kādā bļodiņā.
  6. Marināde :
  7. 2 ēdamkarotēs sviesta cep visu sīpolu/garšvielu maisījumu. Kad jau nedaudz pacepies - lēnām, pakāpenski pievieno sarkanvīnu. Pasautē līdz alkohols ir izgarojis (apmēram 4 minūtes), un ar maisījumu/marinādi pārklāj laša gabaliņus. Jāpārliecinās, ka lasis ir pilnībā ticis pie marinādes, trauks jāpārklāj ar pārtikas plēvi un jāatstāj malā uz kādām 15-20 minūtēm.
  8. (marinādei var pievenot svaigus ābolus)
  9. Lasis:
  10. Uz pannas uzliek nedaudz sviesta, un cep lasi ar visu marinādi līdz no ārpuses vairs neredz sārtumu.
  11. Šis ir garšīgi ar ceptām ābolu šķēlītēm.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni