Franku sīpolkūka

2008. gada 23. septembris
Foto: Laura Šmite
Pagatavošana
1 min
1. MĪKLA
2. Bļodā samaisa miltus ar sāli, pēc tam pievieno olas. Vidū izveido iedobīti, kur iedrupina svaigu raugu un pielej pienu. Visu labi samaisa
3. Sviestu izkausē un pievieno mīklai.
4. Mīklu atstāj uzrūgt 1 stundu
5. PILDĪJUMS
6. Sīpolus nomizo un sagiriež vidēji smalki.
7. Speķi sagriež un apcep līdz tas kļūst caurspīdīgs un tad pievieno sīpolus. Cep līdz sīpoli kļuvuši caurspīdīgi un ļauj atdzist.
8. Bļodā samaisa krējumu ar ķimenēm, sāli un pipariem, kam pievieno sīpolu-speķa maisījumu un visu kārtīgi samaisa.
9. Mīklu izrullē un liek ietaukotā plātī. Klāj virsū sīpolu - speķa masu un cepeškrāsnī, kas sakarsusi līdz 200 grādiem cep 35-40 minūtes.
Uz augšu