Ikdienas fondī

3 1

Sastāvdaļas

  • Baltvīns, pussalds, apm. ½ pudeles
  • Siers - radamers, prūsijas puscietais vai cits. apm. 350 gr
  • 2 -3 ēd.k miltu
  • 1 olas dzeltenums
  • Salds krējums
  • 3 daiviņas ķiploka
  • Muskatrieksts, malts
  • Melnie pipari
  • Sāls
  • Garšaugi - timiāns, bazliks
  • Grazudēta baltmaize, dārzeņi (olīves, šampinjoni, puķukāposts, tomāti, gurķi) - mērcēšanai

Pagatavošana

20 min.
  1. Iespiež katliņā 2 daiviņas ķiploka. Trešo iespiež fondī traukā.
  2. Sarīvē sieru un samaisa ar 2-3 ēd.k. miltu. Samaisa olas dzeltenumu ar saldo krējumu. Lej katliņā vīnu, uzkarsē. Ja lieto kaltētus garšagos - tad pievieno tos (ja svaigus, tad jāliek beigās) Pamazām liek klāt sieru visu laiku maisot. Pēc tam pievieno olu dzeltenumu ar krējumu. Masai jāsanāk kā biezai mērcei un vienā konsistencē. Ja ir pa biezu, tad pielej vēl saldo krējumu. Ieteikums - labāk sākumā katlā neliet puspudeli vīna, bet nedaudz mazāk. Ja tomēr ir par šķidru - pieliek vēl rīvētu sieru.
  3. Pieber melnos piparus, maltu muskatriekstu un sāli (ja nepieciešams). Ja vīns ir krietni salds, tad var pielikt nedaudz citrona sulas. (labāk ņemt slaldāku vīnu un pielabot ar citrona sulu, nekā skābāku, ko nevar pēc tam uzlabot)
  4. Pārlej gatavo fondī speciālajā traukā un pasniedz ar uzkodām.
  5. (no minētā sastāvdaļu daudzuma pietiks 4-5 cilvēkiem)

Komentāri

Uldis 2012. gada 2. janvāris 15:52
cik tas saldais kreejums vajadziigs? paldies!

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Uzkodas