Sākums > Receptes > Zupas

Sēņu zupa japāniski

2008. gada 22. septembris
Foto: ash
Pagatavošana
30 min
1. Sagriež visus dārzeņus salmiņos.
2. Sagriež sēnes un tofu gabaliņos. Uz pannas apcep sasmalcinātas ķiploku daiviņas un sasmalcinātu ingveru. Liek pannā sēnes un cep. Kad sēnes jau brūnas, liek pannā arī tofu un kopā ar sēnēm apcep. Virco ar sojas mērci (pēc garšas).
3. Lej katliņā buljonu un sāk karsēt. Liek iekšā seleriju kātus, pavāra pāris minūtes, pievieno burkānus, pēc tam papriku. Pēc mirkļa liek klāt cukini, zaļos zirnīšus. Pievieno zupai miso maisījumu. Kad dārzeņi jau gatavi (tiem jābūt stingriem un kraukšķīgiem, nevis pārvārītiem, mīkstiem), liek katlā apceptās sēnes un tofu. Pievieno sojas mērci vai sāli, ja nepieciešams.
4. Pirms pasniegšanas pārkaisa ar sasmalcinātiem lociņiem.
Uz augšu