Sēņu zupa japāniski

3 1

Sastāvdaļas

  • Buljons (tik cik daudz vēlas zupu)
  • 2 -3 seleriju kāti
  • 2 burkāni
  • 1 paprika
  • Sauja zaļo zirnīšu
  • Nedaudz šitake sēņu
  • Gabaliņš cukini
  • Nedaudz Tofu siera (nav obligāti)
  • Ķiploks un ingvers – pēc garšas
  • Lociņi
  • Miso – 1 pac
  • Sojas mērce

Pagatavošana

30 min.
  1. Sagriež visus dārzeņus salmiņos.
  2. Sagriež sēnes un tofu gabaliņos. Uz pannas apcep sasmalcinātas ķiploku daiviņas un sasmalcinātu ingveru. Liek pannā sēnes un cep. Kad sēnes jau brūnas, liek pannā arī tofu un kopā ar sēnēm apcep. Virco ar sojas mērci (pēc garšas).
  3. Lej katliņā buljonu un sāk karsēt. Liek iekšā seleriju kātus, pavāra pāris minūtes, pievieno burkānus, pēc tam papriku. Pēc mirkļa liek klāt cukini, zaļos zirnīšus. Pievieno zupai miso maisījumu. Kad dārzeņi jau gatavi (tiem jābūt stingriem un kraukšķīgiem, nevis pārvārītiem, mīkstiem), liek katlā apceptās sēnes un tofu. Pievieno sojas mērci vai sāli, ja nepieciešams.
  4. Pirms pasniegšanas pārkaisa ar sasmalcinātiem lociņiem.

Komentāri

Edgars 2015. gada 25. jūlijs 20:38
Cik liela skaitās viena miso paka? Vai 0.5 kg?

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Zupas