Sākums > Receptes > Salāti

Svētdienas salāti

2008. gada 21. septembris
Foto: Egils, Žīgurs
Pagatavošana
15 min
1. Ņemam 20 cm garus 3 bazilika stādus (no dobes),
2. uzbrūkam tiem ar nazi un sakapājam pirmreizinātājos (palielos).
3. Kad esam iegājuši azartā, kubiņos sadragājam vienu saldo papriku (nelielu, dzeltenu).
4. Tad ķeramies klāt sīpollokiem (buntīte apmēram 3 rādītājpirkstu resnumā).
5. Kamēr atpūšamies no kapāšanas, katliņā liekam vārīties 5 olas (vistu), vāram 10 minūtes,un paciņu Grenlandes garneles (rozā tārpiņus), vāram 6 minūtes.
6. Esam atpūtušies - turpinām kapāt: 1 milzīgs tomāts, 0,5 svaigs garais siltumnīcas gurķis.
7. Tad atrodam vakardien vārītus, no vakariņām pāri palikušos rīsus, apmēram 3 saujas (Egila saujas izmērs).
8. Visu kapājumu samiksējam kopā ar rīsiem, neaizmirstot piebirdināt sāli (rupjā sāls) un uzmalt piparus.
9. Tad ņemam virtuves dvieli (tīru), ieberam 100 g no čumalām atdalītus valriekstus, ar cirvi (palielu) sadalam smalkus (sist vajag ar cirvja pietu, ne asmeni). To piemiksējam klāt jau esošajiem kapājumiem, kas sajaukti ar vakardienas rīsiem.
10. Uzpļurkstinam apmēram ēdamkaroti baltās salātu majonēzes un 50 g "Lāses" skābā krējuma.
11. To visu kārtīgi sajaucam, ar karoti piegludinam (piepļeckinam).
12. Virsū uzberam ar dakšiņu samīcītas 5 olas (ieteicams bez čaumalām, nebūs tik kraukšķīgas).
13. Nākošajā kārtā uzberam novārītas, atdzesētas garneles.
14. Virsū, kā garnējumu un garšvielu uzberam svaigas vai (ja ir) sālītas dilles.
15. Labu apetīti, kopā ar alu!
Uz augšu