Taizemiešu fiškeiki ar gurķu salātiem

4 1
Kolekcijas: Veģetārās

Sastāvdaļas

  • Fiškeikiem
  • ½ kg zivs filejas
  • 1 sarkanais čilli pipars, sakapāti
  • 1 ēdamkarote koriandra sēklu
  • 3 mazie (pavasara) sīpoli, sīki sakapāti
  • 2 daiviņas ķiploka, sakapāti
  • 1 stiebrs citronzāles, tikai mīkstā daļa, sakapāta
  • 1 ēdamkarote taizemiešu zivju mērces
  • 125 gr kokosriekstu piena
  • 1 vesela ola
  • 125 grami zaļo pupiņu
  • Dārzeņu eļļa
  • Gurķu salātiem
  • 3 -4 gurķi nomizoti, sēklas izņemtas, gareniski sagriezti
  • 35 grami cukura
  • 50 ml rīsu etiķa
  • 1 čilli, sīki sakapāts
  • 2 šalotes sīpoli, sīki sakapāti
  • 2 ēdamkarotes sasmalcinātu koriandra lapu (dažreiz Stockmanī var dabūt, ja nav- var iztikt)
  • 40 grami grauzdētu zemesriekstu, sakapāti
  • ½ tējkarote taizemiešu zivju mērces

Pagatavošana

60 min.
  1. Fiškeiki:
  2. Zivi sagriež mazos gabalos. Blenderī samaļ kopā čilli, koriandru, pavasara sīpoliņus, ķiploku, citronzāli un zivju mērci pastā.
  3. Pastā liek zivju gabaliņus un labi samaisa, pieliek kokosriekstu pienu un olu, sataisot maigu pastu.
  4. Ieliek bļodā masu. Pupas sašķēlē 3 mm lielos gabalos un iemaisa pastā. Atdzesē uz nakti ledusskapī vai vismaz uz divām stundām.
  5. Eļļu uzkarsē. Ar karoti izveido no masas kukulīšus. Cep kamēr brūni, vienu reizi apgriežot.
  6. Salātiem:
  7. Gurķus sagriež parupjās šķēlēs.
  8. Izsķīdina cukuru etiķī un gurķa šķēles pārlj ar to. Iecilā čillī, šalotes un koriandra lapas.
  9. Apkaisa ar riekstiem un zivju mērci pirms pasniegšanas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni