Cāļa patiala jebšu cālis jogurtā

3 1

Sastāvdaļas

  • 6 tējkarotes magoņu sēklu
  • 4 tējkarotes ghī vai eļļas (var arī sviestu)
  • 1 vidēji liels sīpols, sīki sakapāts
  • 2 vidēji lieli tomāti, sīki sagriezti
  • 150 ml naturālais jogurts bez piedevām
  • Cāļa fileja pēc izjūtas, sagriezta ne pārāk mazos gabalos
  • 1 tējkarote garam masala
  • 1 tējkarote balto piparu
  • ¼ tējkarote Kajenas piparu
  • 1 tējkarote čilli pulvera
  • ½ tējkarote sāls°
  • 120 ml saldā kŗējuma
  • 2 ēdamkarotes gaišo rozīņu
  • 2 ēdamkarotes blanšētu mandeļu skaidiņu

Pagatavošana

60 min.
  1. Magoņu sēklas samaļ pulverī kafijas pupiņu aparātā. Pulveri ieber krūzē, pievieno apm 4 tējkarotes ūdens un samaisa pastā.
  2. Uzkarsē ghī (eļļu( smagā pannā uz vidēji karstas uguns. Kad karsts, apcep viegli brūnus sīpolus. Pievieno tomātus un turpina apbrūnināt kamēr ghī sasūcies sīpolos un tomātos. Pievieno iepriekšējā punktā norādito magoņu pastu un turpina maisot cept 2-3 minūtes. Pa ēdamkarotei liek klāt jogurtu, nepārtraukti maisot, kamēr pilnībā iemaisa mērcē.
  3. Tad mērcē liek cāļa gabalus, garam masalu, baltos un kajenas piparus, čilli pulveri, sāli un pielej 200 ml ūdens (ūdens vēlāk izgaros sautējot). Uzkarsē līdz vārīšanai. Uzliek vāku, nogriež uguni uz zemas un sautē līdz cālis mīksts (aptuveni 20 minūtes).
  4. Noņem vāku, pieliek saldo krējumu (var arī bez krējuma, ja negrib tik treknu), rozīnes un mandeles. Uzmanīgi samaisa un uzkarsē līdz vārīšanai. Maigi pasautē bez vāka vēl 5 minūtes un gatavs.
  5. Ilgi jāgatavo un diezgan piņķerīgi, bet rezultāts ir tā vērts.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni