Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Cāļa patiala jebšu cālis jogurtā

2008. gada 18. septembris
Foto: pilsonis zivs
Pagatavošana
60 min
1. Magoņu sēklas samaļ pulverī kafijas pupiņu aparātā. Pulveri ieber krūzē, pievieno apm 4 tējkarotes ūdens un samaisa pastā.
2. Uzkarsē ghī (eļļu( smagā pannā uz vidēji karstas uguns. Kad karsts, apcep viegli brūnus sīpolus. Pievieno tomātus un turpina apbrūnināt kamēr ghī sasūcies sīpolos un tomātos. Pievieno iepriekšējā punktā norādito magoņu pastu un turpina maisot cept 2-3 minūtes. Pa ēdamkarotei liek klāt jogurtu, nepārtraukti maisot, kamēr pilnībā iemaisa mērcē.
3. Tad mērcē liek cāļa gabalus, garam masalu, baltos un kajenas piparus, čilli pulveri, sāli un pielej 200 ml ūdens (ūdens vēlāk izgaros sautējot). Uzkarsē līdz vārīšanai. Uzliek vāku, nogriež uguni uz zemas un sautē līdz cālis mīksts (aptuveni 20 minūtes).
4. Noņem vāku, pieliek saldo krējumu (var arī bez krējuma, ja negrib tik treknu), rozīnes un mandeles. Uzmanīgi samaisa un uzkarsē līdz vārīšanai. Maigi pasautē bez vāka vēl 5 minūtes un gatavs.
5. Ilgi jāgatavo un diezgan piņķerīgi, bet rezultāts ir tā vērts.
Uz augšu