Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Laša fileja cepeškrāsnī ar saldskābo mērci

2008. gada 18. septembris
Foto: Laura Šmite
Šim ēdienam vispiemērotākie garnējumi : pākšu pupiņas, kus-kus, tagliatelle makaroni, apaļgraudu rīsi.
Pagatavošana
40 min
1. Noregulē cepeškrāsni uz 180 grādiem.
2. Laša filejas gabalus noskalo un apkaisa ar sāli, pipariem un garšvielu zivij.
3. Zivi uzliek uz folijas un uzrullē maliņas, lai izveidojas laiviņa.
4. Kad cepeškrāsns sakarsusi liek iekšā zivi un cep 15 - 25 min.
5. Mērcītei: citronam norīvē miziņu (ir tam speciāls nazītis, ja tāda nav tad izmanto rīvi).
6. No puses citrona izspiež sulu.
7. Saldo krējumu ielej katliņā un silda līdz tas uzkarst, periodiski apmaisot (nedrīkst uzvārīt).
8. Pielej citrona sulu un turpna maisīt līdz izveidojas vidēji bieza mērcīte.
9. Kad mērce gandrīz gatava ierīvē muskatriekstu (pēc garšas), pievieno sāli.
10. Pirms pasniegšanas ieber citrona miziņas
11. Pārējo citronu sagriež daiviņās un servē kopā ar lasi.

Labu apetīti!
Uz augšu