Sākums > Receptes > Uzkodas

Grilēti vistu spārniņi medus-sinepju marinādē

2008. gada 17. septembris
Foto: Ilze Rēdere
Pagatavošana
60 min
1. Vistu spārniņus sagriež 2 daļās (3.-šo daļu - mazo spārna galiņu arī nogriež) - Protams, ja vēlas, spārniņus var nesadalīt.
2. ja medus ir pabiezs, nelielā ūdens peldē vēlams to pasildīt līdz sīrupainai konsistencei.
3. Vistu spārniņus liek bļodā, lej virsū medu, pievieno sinepes, saspaidītu vai sasmalcinātu ķiploku, garšvielas. To visu kārtīgi ar rokām samaisa un liek uz 0.5 h ledusskapī ievilkties. (var arī ilgāk, ja vēlas, lai marināde kārtīgi ievelkas).
4. Sakarsētu cepešpannu ietaukojam ar eļļu ( var eļļu arī neizmantot - es parasti lieku uz pannas pārtikas folliju), vistu spārniņus skaisti sakārto uz pannas, ar atlikušo marinādi aplej spārniņus un lliek cepeškrāsnī (ja ir vēlams ar grila funkciju, ja nav, var cept tāpat ).
5. cep kamēr spārniņi kļūst zeltaini brūni. Tad tos apgroza un cep, lai arī otra puse kļūst zeltaini brūna.
6. Pēc tam ņem ārā un servē - var ēst siltus un var ēst arī atdzesētus.
7. LABU APETĪTI
Uz augšu