Grilēti vistu spārniņi medus-sinepju marinādē

3 1

Sastāvdaļas

  • 1 kg vistu spārniņi
  • ½glāze medus
  • 3 (apmēram - var vairāk, var mazāk - cik stipru vēlas) krievu sinepes
  • 2 daiviņas ķiploks
  • Sāls; pipari pēc garšas, var pielikt arī kādu gaļas garšvielu, ja vēlas
  • Nedaudz eļļas pannas ietaukošanai

Pagatavošana

60 min.
  1. Vistu spārniņus sagriež 2 daļās (3.-šo daļu - mazo spārna galiņu arī nogriež) - Protams, ja vēlas, spārniņus var nesadalīt.
  2. ja medus ir pabiezs, nelielā ūdens peldē vēlams to pasildīt līdz sīrupainai konsistencei.
  3. Vistu spārniņus liek bļodā, lej virsū medu, pievieno sinepes, saspaidītu vai sasmalcinātu ķiploku, garšvielas. To visu kārtīgi ar rokām samaisa un liek uz 0.5 h ledusskapī ievilkties. (var arī ilgāk, ja vēlas, lai marināde kārtīgi ievelkas).
  4. Sakarsētu cepešpannu ietaukojam ar eļļu ( var eļļu arī neizmantot - es parasti lieku uz pannas pārtikas folliju), vistu spārniņus skaisti sakārto uz pannas, ar atlikušo marinādi aplej spārniņus un lliek cepeškrāsnī (ja ir vēlams ar grila funkciju, ja nav, var cept tāpat ).
  5. cep kamēr spārniņi kļūst zeltaini brūni. Tad tos apgroza un cep, lai arī otra puse kļūst zeltaini brūna.
  6. Pēc tam ņem ārā un servē - var ēst siltus un var ēst arī atdzesētus.
  7. LABU APETĪTI

Komentāri

Mareks 2014. gada 20. aprīlis 15:19
Spaiņus:D
Einšteins 2011. gada 26. novembris 16:42
"3 sinepes" - ko 3? :D 3 tējkarotes, ēdamkarotes vai burkas?

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Uzkodas