Sākums > Receptes > Salāti

Burkānu un cukīni salāti

2008. gada 16. septembris
Foto: Depositphotos.com
Tā kā svaigi burkāni ne pārāk labi uzsūc garšvielas, vislabāko efektu (gan vizuālu, gan garšas ziņā) var panākt, burkānus nevis griežot vai rīvējot, bet mizojot garās strēmelēs ar speciālo dārzeņu mizojamo rīvīti/nazīti .
Pagatavošana
15 min
1. Ar mizojamo nazi sagriež burkānu lentēs, tāpat arī cukīni.
2. Pēc garšas pievieno olīveļļu, cukuru, sāli, melnos piparus, sasmalcinātu baziliku. Visu apmaisa.
3. Beigās pievieno pašu būtiskāko sastāvdaļu - sezama eļļu, kas piešķirs šiem salātiem austrumniecisku garšas niansi. Ar sezama eļļu gan nevajadzētu pārspīlēt - labāk sākumā pieliet mazāk, pagaršot, un, vajadzības gadījumā, pēcāk pieliet vēl.

Lai labi garšo!
Foto: Depositphotos.com
Uz augšu