Tempuras mīkla

2008. gada 12. septembris
Foto: Aldis K.
Pagatavošana
3 min
1. Lielisks komentars par šo mīklu ir grāmatā Japanese Cooking a Simple Art: ja jūs zinat kā taisa labas pankūkas, tad tagad jādara viss pavisam pretēji.
2. Tempras mīkla jātaisa tieši pirms cepšanas, kad eļļa jau karsta un produkti sagatavoti. Laba tempuras mīkla ir ar kunkuļiem. Tempuras mīklu nedrīkst labi samaisīt, kvalitātes pazīme ir miltu kārtiņa uz bļodas malas. Labākais rīks mīklas maisīšanai ir koka irbulīši, jo tie nav īpaši piemēroti lai kaut ko pamatīgi samaisītu.
3. Bļoda drusku samaisa olas dzeltenumu. Pielej ledus auksto ūdeni, tikai pāris reizes apmaisa. Pieber uzreiz visus miltus.Visus drusku apmaisa. Mīklai jābuut ar daudziem kunkuļiem!
4. Ja cep lielāku vairumu, tad NEKAD netaisa visu mīklu uzreiz, tikai pa mazai porcijai!
5. Produktiem pirms mērcēšanas mīklā jābūt pilnīgi sausiem, ja nepieciešams - nosusināt ar papīra dvielīti.
Uz augšu