Gaileņu mērcīte

4 1

Sastāvdaļas

  • Gailenes
  • Sīpols
  • Žāvēts speķītis (smaržai) vai ½ buljona kubiciņš
  • 250 ml saldais krējums
  • 2 -3 ēd. karotes sviesta
  • Sāls
  • Pipari
  • Dilles

Pagatavošana

30 min.
  1. Gailenes sagriež palielos gabalos, liek cepties sakarsētā sviestā,pievieno mazliet sāli un piparus.
  2. Kad izvārījies liekais šķidrums liekam klāt sagrieztu sīpolu un speķi vai buljona kubiņu un cepam kamēr sēnes un sīpoli izcepušies.
  3. (Ja gribam mērci "pagarināt" beram uz pannas ēdamkaroti miltu un apbrūninam,tad maisot lejam klāt karstu vārītu ūdeni, kamēr iegūstam tādu konsistenci kādu gribam.)
  4. Lejam klāt saldo krējumu un maisam kāmēr krējums sabiezē.
  5. Uzkaisam daudz sagrieztu diļļu.
  6. Lejam virsū vārītiem kartupeļiem.
  7. Tā kā mērcē ir daudz kaloriju, bieži to nevar atļauties, bet vienu reizi sēņu sezonā... tas ir to vērts!

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni