Sākums > Receptes > Deserti

Cepumu-biezpiena torte

2008. gada 5. septembris
Foto: Receptes.lv
Pagatavošana
90 min
1. Sagatavo putukrējumu. Ja grib ātrāk, var pirkt gatavu (izpūšams no flakona). Garšīgāk taisīt pašai.
2. Ieber cukuru, vaniļas cukuru, kanēli, ielej traukā krējumu. Kuļ, kamēr ir putukrējums. Tad masai pievieno biezpienu. Rūpīgi samaisa.
3. Ņem trauku, kurā likt torti. Labi der tāds, kam augstas malas, plānotās tortes izmēros. Ieklāj foliju, liekās malas ieloka vai nogriež, lai netraucē.
4. Sagatavo cepumus- kādu daļu sagriež uz pusēm. Samērcē kafijā un liek pirmo kārtu cepumu traukā ar foliju. Otro kārtu liek pamīšus (tādēļ vajag pusītes- lai cepumu malas nesakrīt vienā vietā), lai torte labāk turētos gabalā ēšanas procesā.
5. Aptuveni 1cm biezā kārtā klāj biezpiena-putukrējuma masu. Visu vienmērīgi izlīdzina.
6. Pa virsu klāj izvēlēto ievārījumu. Tāpat vienmērīgi izlīdzina.
7. Atkal liek 2 kārtas cepumu, biezpiena- putukrējuma masu, ievārījumu.
8. Uzliek pēdējo dubultkārtu cepumu, biezpiena- putukrējuma masu. Atlikumu izlīdzina visapkārt gar tortes malām.
9. Dekorēšana. Virsū liek ogas (var arī augļu gabaliņus vai to pašu ievārījumu, ja nav ogu). Pārkaisa kokosa un šokolādes skaidiņas. Arī gar ārējām malām, ja var piekļūt.
10. Ieliek ledusskapī vismaz uz 12h, lai ievelkas visas sastāvdaļas.
11. Kopējais laiks aizņem apmērm 1,5h. Bet ja kāds palīdz sagriezt cepumus, uztaisīt putukrējumu, tad ir nepilna h.
12. Lai garšo!
Uz augšu