Ķirbju biezzupa ar grauzdētām sēklām

4 1
Kolekcijas: Veģetārās

Sastāvdaļas

  • 2 porcijām
  • 1 l ūdens
  • 1 neliels sīpols
  • 2 kartupeļi
  • 1 burkāns
  • 400 g ķirbis
  • ½ t.k. čili pipari
  • ½ t.k. karijs
  • 1 ēd.k. olīvu eļļas vai sviesta
  • 100 g saldais krējums
  • Sāls pēc garšas
  • Puse saujas grauzdētu ķirbju sēklu vai saulespuķu sēklu vai pīniju riekstu. Vai arī visu kopā
  • Ja ir vēlēšanās var zupai pievienot vārītus graudus (rīsus, grūbas vai putraimus)

Pagatavošana

25 min.
  1. Katliņā ielej eļļu un apcep tajā sagrieztu sīpolu.
  2. Tad pielej ūdeni, garšvielas, sāli un visu uzvāra.
  3. Apgrauzdē uz pannas sēklas un riekstus.
  4. Kad ūdens vārās, tajā liek gabaliņos sagrieztus kartupeļus un burkānus.
  5. Kad kartupeļi un burkāni ir gandrīz mīksti, pievieno gabaliņos sagriztu ķirbi. Vāra līdz ķirbis ir mīksts.
  6. Tad visu sablenderē, pievienojot saldo krējumu.
  7. Visubeidzot zupai bieber klāt gtauzdētās sēklas, riekstus un izvārītos graudus.
  8. Tad lej šķīvjos.
  9. Ja ir ar ko - var pušķot ar zaļumiem.
  10. Labu apetīti

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Zupas