Sākums > Receptes > Zupas

Ķirbju biezzupa ar grauzdētām sēklām

2009. gada 29. janvāris
Foto: Dace Bluķe
Pagatavošana
25 min
1. Katliņā ielej eļļu un apcep tajā sagrieztu sīpolu.
2. Tad pielej ūdeni, garšvielas, sāli un visu uzvāra.
3. Apgrauzdē uz pannas sēklas un riekstus.
4. Kad ūdens vārās, tajā liek gabaliņos sagrieztus kartupeļus un burkānus.
5. Kad kartupeļi un burkāni ir gandrīz mīksti, pievieno gabaliņos sagriztu ķirbi. Vāra līdz ķirbis ir mīksts.
6. Tad visu sablenderē, pievienojot saldo krējumu.
7. Visubeidzot zupai bieber klāt gtauzdētās sēklas, riekstus un izvārītos graudus.
8. Tad lej šķīvjos.
9. Ja ir ar ko - var pušķot ar zaļumiem.
10. Labu apetīti
Uz augšu