Kokosriekstu kūka

2008. gada 29. augusts
Foto: Tamāra Kļauza in Bonsi
Paldies, Receptes.lv lietotājam par iesūtīto receptes foto!
Pagatavošana
60 min
1. Sakuļ olu dzeltenumus ar cukuru.
2. Tad pievieno sviestu, kad masa sakulta viendabīgi, tad sāk lēnām pievienot miltus (nelikt visus uzreiz bet pa druskai!), pamīšus pievienojot pienu. Tad kokosriekstu skaidiņas (mazliet atstāt dekorēšanai!) un raugu.
3. Beigās iecilā ar lāpstiņu sakultus olu baltumus.
4. Cep 180° apmēram stundu, taču tas atkarīgs no krāsns. Drošības labad pārbauda ar koka irbulīti vai gatava. ;)
5. Kad kūka gatava un mazliet atdzisusi, tad ar cukurūdeni nosmērē kūkas virsmu un tad pārber ar atlikušajām kokosriekstu skaidiņām. Starpcitu, gribētāji var pievienot kūkai arī šokolādes skaidiņas! Tad sanāk vēl gardāk. :p
6. Lai labi garšo!
Uz augšu