Ātrā ābolkūka ar krējuma glazūru

3 1

Sastāvdaļas

  • Es protams zinu, ka nedrīkst minēt zīmolus un ražotājus, bet bez tā nevar. Tātad
  • "Dobeles dzirnavnieks" Ātrās kūkas sausais maisījums mīklai, (tam nepieciešams –105 g augu eļļas, 160 ml ūdens)
  • 200 g skābā krējuma
  • 3 ēdk. kanēļa
  • 2 /3 glāzes cukura
  • 6 āboli
  • 2 ēdk. eļļas
  • Atsevišķi gribēju piebilst – būs nepieciešama veidne, un vislabāk der tāda, kādu reiz Rimi tirgoja par uzlīmēm. Četrstūraina, Pyrex veidne, gatavota no slikla, ar apmēram 30 cm diametrā

Pagatavošana

1 min.
  1. Sagatavo uz miklu tā kā norādīts uz paciņas. (Iespējams, ka visi to nezin, tāpēc drošības labad pierakstīšu arī te). Tātad:
  2. Maisījumu ieber traukā, pievieno 105 g augu eļļas, 160 ml ūdens un kārtīgi maisa, līdz izveidojas viendabīgas konsistences vidēji bieza mīkla.
  3. Tālāk ietauko veidni ar 2 ēdk. eļļas, un ielej veidnē mīklu (augšā jau minēju, ka vispiemērotākā ir stikla Pyrex veidne, tomēr var arī citās, tikai jāatceras, ka ielieta mikla nedrīkst būt biezāka par 2 cm.)
  4. Sadala ābolus – izķidā un sagriež šķēlītēs. Tad kārto miklai pa virsu.
  5. Noregulē cepeškrāsni 180 – 190° C, un ieliek kūku cepties uz 20 minūtēm.
  6. Pēc noteiktā laika kūku ņem ārā. Tai vajadzētu būt zeltainu brūnai, un smaržojošai. Apmēram pusi cukura samaisa ar krējumu un uzklāj pāri āboliem un kūkai. Pagaida līdz krējums nostājas un paliek gluds, tad otru cukra pusi samaisa ar kanēli un zigzagveidā pārkaisa pār krējumam.
  7. Kūku ieliek cepties vēl uz 10 – 15 min. (atkarībā no krējuma kad tas paliek t ā d s, kā teica mana mazā meitiņa. Nu un kad krējums paliek t ā d s, tad kūka gatava.
  8. Labu apetīti. :)

Komentāri

Nellija 2011. gada 13. augusts 12:37
Ja mikla tik tiesam nedrikst but biezaka par 2 cm, jo man bija vairak un vidins neizcepas. Bet ta apedas ari tada pati, jo smarzo un garso loti labi. UN pagatavosana ir tik elementara, viens divi un gatavs gardums ko celt galda.

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize