Makaroni ar garnelēm (2 cilv.)

4 1
Kolekcijas: Veģetārās

Sastāvdaļas

  • 200 g tīru garneļu (izmantoju saldētās)
  • 1 ķiploka daiviņa
  • Saldais krējums
  • Mazliet vodkas
  • Olīveļļa
  • Sāls, asais pipariņš
  • 200 g makaroni "penne rigate" (trubiņas)

Pagatavošana

20 min.
  1. Pannā ieliet mazliet eļļu, tajā ķiploku pārgrieztu uz pusēm un pipariņu (skatīt pēc garšas kā patīk. Var pietikt arī ar vienu maziņu). Uz lēnas uguns uzkarsē eļļu un tad piebērt garneles bez apvalciņiem un galvām. Garneles cept, maisot, apmēram 3-5 minūtes līdz izskatās rozā (tad tās ir gatavas). Tad pievienot mazliet vodku (es lieku mazītiņu glāzīti tās) un pagaidīt līdz iztvaiko. Pēc tam pievienot saldo krējumu tik daudz, lai vēlāk var iemaisīt makaronus ar radušos garneļu mērci. Sālīt. Visu iemaisīt, izņemt ķiploka daiviņu un pipariņu. Aizvērt pannu ar vāku, kamēr vāras makaroni un noslēgt uguni. Kad makaroni gatavi, izkārst un likt pannā, kas atkal ir uzlikta uz lēnas uguns, kur visu uzmanīgi iemaisa. Ja viss neiemaisas kārtīgi (par sausu), pievienot vēl saldo krējumu.
  2. Labu apetīti!

Komentāri

T.K. 2013. gada 24. jūnijs 11:12
hh, pirmkārt, Dieva te nav un nav ko Viņu piesaukt!
Otrkārt, īpaši neapķērīgiem, laikam, vajaga uzsvērt, ka LĪDZ IR ROZĀ NOKRĀSĀ (iekavās arī IR rakstīts, ka tad tās IR GATAVAS!) un ja tam pietiek ar minūti divām vai trīs, tas lai paliek katra ziņā!
hh, Tava neziņa virtuvē ir acīmredzama, ja brīnies, ka vodku izmanto gatavojot nevis tikai piedzeroties (ka tik, cilvēk, jau neesi uzņēmis par daudz uz krūti!?)... Labāk paklusēt nekā savu nekompetenci izrādīt. ;)
hh 2013. gada 17. februāris 18:55
ak dievs, kā var garneles sautēt vairākas minūtes? no viņām paliks mazi gumijas gabaliņi... un tad vēļ tā vodka :D :D
Elīna 2009. gada 8. oktobris 12:47
ļoti jauka recepte. Lai gan nedaudz improvizēju, rezultāts sanāca lielisks. Vienīgais trūkums - ar mazuma piegaršu :)
Mājās nebija vodkas, tāpēc iztiku bez. Īsti nesaprotu kam vodka domāta, iespējams lai tiktu vaļā no liekā ūdens vai piedotu papildus kraukšķīgumu garnelēm, bet nu man t;iri labi sanāca bez.
Pie garšvielām piemetu klāt svaigu ingvera sakni un vēl pāris ķiploka dauviņas. Ķiploku, ingveru un čilli piparu smalki sagriezu pirms cepšanas un jau pēc mirkļa virtuvi piepidīja brīnumjauks aromāts. Nākamreiz pielikšu vairāk čilli pipariņus, lai asāks ;)
Paldies par recepti!

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni