Baltās šokolādes un siera kūka ar ogām

5 1

Sastāvdaļas

  • 2 paciņas "Selgas" klasisko cepumu
  • 50 g sviesta
  • Pusglāzi piena
  • 1 kg Philadelphia siera
  • 0.5 kg baltās šokolādes
  • 60 g cukura
  • Citrons (tiks izmantota miziņa)
  • 4 olas un 1 olas dzeltenums
  • Ogas un ievārījums pēc vajadzības

Pagatavošana

1 min.
  1. Krāsni brīdi pirms kūkas gatavošanas uzkarsē līdz 100-130grādiem.
  2. Cepumus sīki sasmalcina
  3. Drupatās iemaisa izkausētu sviestu.
  4. Masu, rūpīgi pieblīvējot, iepilda ar cepamo papītu izklātā veidnē, tā lai būtu pilnībā nosegts tās dibens.
  5. Filadelfijas sieram pierīvē citrona miziņu, pa vienai iemaisa olas.
  6. Pienā ieber cukuru un silda traukā uz nelielas uguns, līdz cukurs izkūst, parādoties pirmajiem burbuļiem noņem no uguns. 10 sekundes atdzesē.
  7. Rūpīgi iemaisa gabaliņos sagriezto balto šokolādi (šokolāde jāmaisa visa uzreiz un tas jādara ļoti enerģiski lai viss nesaiet biezpienā)
  8. Kad tas izdarīts maisījumu sajauc ar iepriekš sagatavoto Filadelfijas siera masu.
  9. Izveidojušos substanci lēnām un uzmanīgi klāj uz veidnē iepildītās cepumu kārtas.
  10. Cep krāsnī stundu, pusotru. Ik pēc aptuveni 40 min pārbauda rezultātu.
  11. Kūka ir gatava, kad tās maliņas ir stingras, bet vidus vēl mazliet staipīgs.
  12. Kūkai jāļauj atdzist pakāpeniski.
  13. Atdzisušu dekorē ar ievārījumu un ogām!

Komentāri

pipars 2011. gada 14. jūlijs 01:18
uj, atvainojos, cukuru tikko pamanīju (laikam lasīt nemāku, ka tikai 4.reizē ieraugu). bet to olas dzeltenumu tā arī neiebracu, kur jāliek. kopā ar pārējām olām, vai?
pipars 2011. gada 14. jūlijs 01:15
tā arī nesapratu, kurā vietā tiek izmantots tas viens olas dzeltenums un tie 60g cukura... nav līdz galam uzrakstīts kauts kas.
zoiii 2011. gada 6. jūnijs 22:04
Ceptās siera kūkas bieži vien atgādina biezpiena kūkas, jo galu galā vairumā svaigo sieru sastāva ir biezpiens :) Var pat mierīgi aizstāt daļu svaigā siera ar biezpienu un nepamanīsi, tikai jāberž caur sietu, jo biezpienam struktūra raupjāka. Un kilograms Filadelfija sanāk nejēdzīgi dārgi - pilnīgi lieki, var izmanto alternatīvas, kas ir lētākas.

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize