Sākums > Receptes > Uzkodas

Vella brokolīši ar viltoto parmezānu

2008. gada 24. augusts
Foto: beerry
Pagatavošana
20 min
1. Gatavojam viltoto parmezānu:
2. Sagriežam iztīrītu no sēkliņām sarkano čilī (pusīti). Ja nepatīk pārāk ass, tad var ņemt mazāk.
3. Sasmalcinam ķiploka daiviņas, der ar ķiploku spiedi.
4. Sagriež palielos gabaliņos anšovus. (No zivs nevajag baidīties. Zivs garšu gandrīz nejutīs. Tā dos vajadzīgo sāļumiņu un pikantumu).
5. Uzkarsējam pannā olīveļļu.
6. Liekam ķiploku, čilī un anšovus kārtīgi visu samaisot.
7. Kad redzat, ka anšovu izjūk, liekam klāt rīvmaizi un turpinam maisīt.
8. Ļaujam nedaudz pagrauzdēties, bet neaizmirstam ik pa laikam pamaisīt. Tā apmēram minūtes 5.
9. Viltotais parmezāns vai kā Itālijā - nabago parmezāns ir gatavs.
10. Brokoļus pagatavojam kā nu kurš jau to dara, bet tikai tā, lai nebūtu stipri pārvārīti. Jā, un neaizmirstam tos sadalīt smukos, glītos gabaliņos.
11. Liekam traukā brokolīšus un bagātīgi pārkaisam ar mūsu pagatavoto parmezānu :)
12. Garšo ideāli. Vēl ideālāk - ar vīnu.
13. Šo pašu recepti var izmantot gatavojot spagetti. Iemaisam gatavos makaronos brokoļus un viltoto parmezānu, samaisam un uz priekšu :)
Uz augšu