Marinēti gurķi ar dillēm

4 1
Marinēti gurķi ar dillēm
Foto: Depositphotos.com

Sastāvdaļas

  • 1.5 kg svaigu gurķu
  • 3 daiviņa/s ķiploku
  • 50 g svaigas dilles
  • 3 ēd. k. sāls
  • 3 ēd. k. cukura
  • 3 ēd. k. esences
  • 1.5 l ūdens

Pagatavošana

30 min.
  1. Gurķu marinēšanai nepieciešama 3 litru burka.
  2. Gurķus nomazgā aukstā ūdeni, nogriež gurķiem galiņus.
  3. Nomizo ķilpokus.
  4. Nomazgā dilles, sagriež 5 cm garas.
  5. Sapilda burkā gurķus, pamīšu liekot dilles, pieliek veselas ķiploku daiviņas.
  6. Marinādei: katlā ielej 1,5 l ūdens, kad sāk vārīties pieliek 3.ēd.k. cukura, 3.ēd.k. sāls, pavāra 1 min.
  7. Burkā ielej 3.ēd.k. esences, tad uzlej marinādi.
  8. Burku aizvāko, apgāž otrādi un tur 30 min., tad apgāž atpakaļ.
    Burku tikai otrā dienā novieto vēsā pagrabā, pieliekamajā, ledusskapī.

    Lai labi garšo!
    Burku aizvāko, apgāž otrādi un tur 30 min., tad apgāž atpaka...
    Foto: Depositphotos.com
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Profila foto
Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs 2017. gada 25. augusts 16:30
Šajos laikos esence vēl daudziem ir saglabājusies; pirms tās izņemšanas no pārtikas produktu klāsta liela daļa kulināru esenci iegādājās vairumā.
Bet, protams, ir iespēja esenci aizstāt ar galda etiķi 9%, proporcijas: 1 ēd. k. esences = 8 ēd. k. etiķa.
Janina Chekstere 2017. gada 24. augusts 21:50
Kur tad šajos laikos
ESENCE??????????????????????????
Ance 2011. gada 2. augusts 12:30
es personīgi taisu ar 3ēd.k. sāls, 2 nepilnām ēd.k. cukura un tiešām- 3 ēd.k. esences.. Tikai tad ir tāda riktīga marinādīte..

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konservējumi