Gaisīgā biezpiena kūka

3 1

Sastāvdaļas

  • Mīklai: 2.5 glāzes miltu
  • 4 ēd.k. cukura
  • 2 olas
  • 1 paciņa ( 200 g) sviesta
  • Pildijumam:5 olas
  • 1 gl piena
  • ½ gl cukura
  • 1 citona miza( rīvēta)
  • ½ pac( var pielikt par 1ēd.k vairāk)sviesta
  • Šķipsniņa sāls
  • ½ kg sviesta
  • 1 ēd.k. ar kaudzi miltu

Pagatavošana

1 min.
  1. No mīlai paredzētajiem produktiem ātri samīca mīklu un liek ledusskapī un ½ stundu. Lai vieglāk samīcīt mīklu, sviestu iepriekš sasaldē . Tad bļodā ieliek visas sastāvdaļas un ierīvē saslušo sviestu, tad ātri samīca mīklu.
  2. Pildijumam saputo olu dzeltenumus ar cukuru ,citrona miziņu, miltiem un sāli. Kad cukurs izkusis, iemaisa biezpienu. Sviestu ieliek pienā un uzvāra, nedaudz padzesē un lēnām ielej biezpiena masā, kuru nepārtraukti maisa, lai nemetās kunkuļos. Padzisušā masā iecilā stingri saputotus olu baltumus. Cepamo formu izsmērē ar sviestu, izkaisa ar miltiem un izklāj ar mīklu uzlokot ~ 3-4 cm augstu malu. Ielej masu formā un 180 grādu karstumā cep ~ 1 stundu. Atdzesē formā.
  3. Ļoti garšīga kūka. Pūles ir tā vērtas.

Komentāri

sintija 2014. gada 7. jūnijs 19:09
Ļoti laba kūka, tik man laikam plīts vaina ka viducis tāds nesacepies kā vajag, vēl nēsmu iestrādājusies ar viņu, bet garda patiešām :)
Sindija alde 2010. gada 10. augusts 08:37
1/2 sviesta vietā pildijumā jāliek biezpiens. L\oti atvainojos par nepamanīto milzu kļūdu !
dace 2010. gada 18. jūlijs 15:44
un sviests pildijumam sanaak izlietoot 600 gr ?

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize