Austeres , iespaidi no francijas

5 1

Sastāvdaļas

  • Francijas ēstuvēs austeres parasti var pasutīt porcijā, skaitā 6 (pusducis) vai 12 (ducis), klāt tiek pasniegts uz pusēm pārgriezts citrons, un trauciņš ar vīna etiķa mērci vajā atšķaidījumā + baltmaize
  • Francūži iecienījuši austeres (vai citus gliemjus)ēst kopā ar kartupeļiem frī un baltvīnu. Kartupeļi frī nav tādā izpratnē kā pie mums(saldētie no pakām), bet tiek gatavoti uz vietas
  • Lai atvērtu austeri nepieciešams mazs, plats ar nospicinātu galu, nazītis

Pagatavošana

1 min.
  1. Ņem 6 vai 12 austeres, atver tās uzmanīgi, ja atveršanas procesā vidū iekļuvuši gliemežnīcas gabaliņi, tad ar kondetorejas otiņu jāizņem.
  2. Sakārto uz liela trauka aplī, vidū novieto mazu trauciņu ar uz pusēm pārgrieztu citronu, blakus traukam, var novietot arī trauciņu ar vāja vīna etiķa šķaidījumu vai ko citu, tas pēc gaumes.
  3. Pirms apēšanas, austeri ar nazi atdala no caulas, mazliet it kā pastumjot, tad ņem citronu un uzspiež sulu, vai ko citu(vājo vīna etiķa mērcīti,u.tml.), tad no caulas ''ielej'' mutē. Francūži norijot uzreiz, bet, kas grib izbaudīt neatkārtojamo garšu tas lai kožļā.
  4. Kā piedevas var raukšķīgi ceptus, garās šķēlītēs grieztus kartupeļus+ baltvīns, vislabāk sausais.
  5. Labu apetīti!

Komentāri

Māris Savičs 2009. gada 5. jūlijs 18:53
Austeres var nopirkt TC Spices RIMI, tās maksā 0,61Ls/gab., Es ēdu uzpiežot citronu + vāju etiķitīti + sāls un malti pipari. Klāt grauzdētu baltmaizi.
Varu apēst ar vienu piegājienu ap 18gab. :) man garšo :)

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Uzkodas