Sākums > Receptes > Konservējumi

Ķiršu želejveida ievārījums

2008. gada 9. augusts
Foto: Depositphotos.com
Garša ļoti patīkama, nav ne par skābu, ne par saldu. Gatavojot , piemēram limonādi, nav jāpievieno cukurs vai citi saldinātāji. Gatavs lietošanai.
Pagatavošana
30 min
1. Ķiršus liek katlā, maisot vāra, kamēr atdalās sula. Ja 90 grādu temperatūrā, tad apmēram 12 minūtes.
2. Tad caur caurduri izkāš, izspaida vēl atlikušās ogas, lai visa sula iztek.
3. Tad uz 1 kg (vai litru) sulas pievieno 800 g ievārījuma cukura un vēl apmēram 6 minūtes maisot vāra, lai cukurs izkūst.
4. Pilda burkās, kad želeja sastingusi un atdzisusi liek virsū tīrus vāciņus. Gatavs!

Lai labi garšo!
Foto: Depositphotos.com
Uz augšu