Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Diezgan latviska kofta

2008. gada 17. maijs
Foto: Andris Dzenitis
Pagatavošana
20 min
1. Biezpienu samaisa ar olām, miltiem, divām, trim ēdamkarotēm krējuma, sāli, piprariem, ķimenēm, Garam masalu. Pagaršo. Labi ja biezpienam izteikti cauri jūtama masalas karija garša. No iegūtās masas veido bumbiņas un liek vārošā ūdenī. Kad ar putu karoti jūtam ka tās ir pietiekami stingras lai neizjuktu, ņemam ārā un pagaidām noliekam atsevišķā traukā.
2. Nelielā olīveļļas daudzumā uz pannas izlejam visu tomātu mērces daudzumu, sajaucam to ar 3-4 ēdamkarotēm skābā krējuma, sīki sakapātām dillēm. Uzsilušajā mērcē lēnām un uzmanīgi iegulda uzvārītās biezpiena bumbiņas un ļoti uzmanīgi ievārta lai mērce tās pilnībā apņem. Gatavs. Pasniedz ar Basmati rīsiem.
Uz augšu