Diezgan latviska kofta

4 1
Kolekcijas: Veģetārās

Sastāvdaļas

  • 1 kg biezpiena
  • 3 olas
  • ½ glāze miltu
  • Mazā paciņa skābā krējuma
  • Burciņa labas tomātu mērces vai dabiskās tomātu pastas
  • Diļļu buntīte
  • Ķimenes
  • Garam masala garšviela (pārdod Krišnās)
  • Sāls, pipari
  • Nedaudz olīveļļas

Pagatavošana

20 min.
  1. Biezpienu samaisa ar olām, miltiem, divām, trim ēdamkarotēm krējuma, sāli, piprariem, ķimenēm, Garam masalu. Pagaršo. Labi ja biezpienam izteikti cauri jūtama masalas karija garša. No iegūtās masas veido bumbiņas un liek vārošā ūdenī. Kad ar putu karoti jūtam ka tās ir pietiekami stingras lai neizjuktu, ņemam ārā un pagaidām noliekam atsevišķā traukā.
  2. Nelielā olīveļļas daudzumā uz pannas izlejam visu tomātu mērces daudzumu, sajaucam to ar 3-4 ēdamkarotēm skābā krējuma, sīki sakapātām dillēm. Uzsilušajā mērcē lēnām un uzmanīgi iegulda uzvārītās biezpiena bumbiņas un ļoti uzmanīgi ievārta lai mērce tās pilnībā apņem. Gatavs. Pasniedz ar Basmati rīsiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni