Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Aknas gruzīnu gaumē

2008. gada 14. marts
Foto: Receptes.lv
Sanāk akniņas ar ļoti garšīgu mērci (galvenais nebojājiet ar kečupu). Pasniedz ar rīsiem, vārītiem kartupeļiem, baltmaizi vai lavašu.
Pagatavošana
30 min
1. Nelielā taukvielu daudzumā uz vidējas uguns cep aknas (ja liellopa, tad sagrieztas).
2. Pievieno sarīvētu burkānu, sagrieztu sīpolu un sakapātu ķiploku. Nogriež uguni mazāku un visu kopā sutina zem vāka.
3. Tomātus iemet verdošā ūdenī, lai viegli novilkt ādiņu. Kad ādiņa novilkta, sagriež (var izmantot arī konservētus) un pievieno apceptajām aknām uz pannas.
4. Plūmes pārgriež uz pusēm vai sagriež 4 daļās un arī pievieno visai masai uz pannas.
5. Pēc garšas pievieno sāli, piparus un garšvielas. Visu vēl brīdi pasutina līdz tomāts izjucis.

Labu apetīti!
Foto: Depositphotos.com
Uz augšu