Aknas gruzīnu gaumē

5 1
Sanāk akniņas ar ļoti garšīgu mērci (galvenais nebojājiet ar kečupu). Pasniedz ar rīsiem, vārītiem kartupeļiem, baltmaizi vai lavašu.

Sastāvdaļas

  • 0.5 kg aknu (vistas vai liellopa pēc izvēles)
  • 3 svaigi tomāti (var arī konservētus)
  • 1 neliels sīpols
  • 1 vidējs burkāns
  • 3 daiviņa/s ķiploka
  • 5 žāvētas plūmes
  • Sāls
  • Pipari
  • Gruzīnu garšvielas, ja pieejamas

Pagatavošana

30 min.
  1. Nelielā taukvielu daudzumā uz vidējas uguns cep aknas (ja liellopa, tad sagrieztas).
  2. Pievieno sarīvētu burkānu, sagrieztu sīpolu un sakapātu ķiploku. Nogriež uguni mazāku un visu kopā sutina zem vāka.
  3. Tomātus iemet verdošā ūdenī, lai viegli novilkt ādiņu. Kad ādiņa novilkta, sagriež (var izmantot arī konservētus) un pievieno apceptajām aknām uz pannas.
  4. Plūmes pārgriež uz pusēm vai sagriež 4 daļās un arī pievieno visai masai uz pannas.
  5. Pēc garšas pievieno sāli, piparus un garšvielas. Visu vēl brīdi pasutina līdz tomāts izjucis.

    Labu apetīti!
    Pēc garšas pievieno sāli, piparus un garšvielas.  Visu vēl b...
    Foto: Depositphotos.com
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni