Sākums > Receptes > Uzkodas

Siera - ķimeņu karstmaize egona gaumē

2008. gada 4. jūlijs
Foto: Egons Neimanis
Pagatavošana
1 min
1. Uz vidēji smalkas rīves sarīvē sieru.
2. Ņem krējumu un jauc ar sarīvēto sieru. Krējums nepieciešams tik daudz, lai veidotos viendabīga masa (aptuveni trīs ēdamkarotes uz 100 gramiem siera)
3. Pie sajauktās masaspieber ķimenes. Ķimenes ber pēc garšas. Manuprāt nepieciešamas aptuveni 2. tējkarotes uz masu, kas izveidijusies no aptuveni 200-300 gramiem siera.
4. Ņem sagrieztās baltmaizes šķēlītes, apsmērē ar ļoti plānu sviesta kārtiņu. Uz šīs pašas puses uzklāj siera masu.
5. Skarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem, liek iekšā pannu ar siermaizītēm un cep aptuveni 10-15 minūtes. Gatavību nosaka pēc skata un smaržas. :)
6. Ņem ārā no cepeškrāsns, liek uz šķivjiem. Ja maizītes uzreiz krauj vienu virs otras, tad tās salīp. Rezultātā dažas maizes var sanākt vispār bez siera, bet dažas - ar sieru abās pusēs! Tāpēc labāk ir tās paturēt kādu brīdi izklaidus, lai atdziest nedaudz. Pēc tam var droši likt vienu uz otras.
Uz augšu