Daces kēkss

4 1

Sastāvdaļas

  • Olas (5 gab.)
  • Cukurs (1 glāze)
  • Margarīns (200 gr.)
  • Skābais krējums (1 glāze)
  • Milti (2 glāzes)
  • Soda (1 stēķēta tējkarote)
  • Rozīnes (200 gr., vai arī pēc patikas)
  • Kakao (3 tējkarotes)

Pagatavošana

70 min.
  1. Kārtīgi sakuļ olas ar cukuru, izkausē margarīnu un pievieno klāt olām, nedaudz vēl sakuļ, tad pievieno skābo krējumu, atkal sakuļ, pieber miltus un sodu, visu kārtīgi sakuļ. pieber klāt rozīnes un iemaisa masā. (ja rozīnes mazgājat, tad tās jānosusina pēc iespējas vairāk un jāapviļā miltos, lai cepšanas laikā tās nenogrimtu).
  2. Formu iesmērē ar margarīnu un pusi no masas ielej formā.
  3. Otrai pusei pievieno klāt kakao, kārtīgi sakuļ un lej formā.
  4. Liek krāsnī uz 210° apmēram 45 minūtes.
  5. Lai pārliecinātos, ka kēkss tik tiešām ir gatavs, iedur tajā sērkociņu, ja pie tā nekas nav pielipis un nav kļuvis mitrs, tad kēkss ir gatavs.
  6. Labu apetīti! :)

Komentāri

Dace 2010. gada 9. augusts 07:13
Škiet kāda kolēģe ielikusi manu keksa recepti :)) , kas darbā visiem garšo:))
Starp citu: Dzeramā soda noteikti jādzēš( jāsajauc ar galda etiķi vai citrona sulu) , citādi kekss nepacelsies.Olas parasti ņemu 4-as un miltus par vienu glāzi vairāk. Sanāk liels kekss ap 2 kg. Tad vēl formu ne tikai izsmērēju ar margarīnu,bet arī viegli izkaisu ar miltiem-tad kekss labāk nāk no formas ārā. Un vēl šis kekss labi garšo kopā ar šokolādes glazūru.
Glazūrai:
- 4 ēd.k. skāba krējuma
- 6 ēd.k. cukura
- 4 tējk. kakao pulvera
- šķipsniņa vanilīna cukura vai citrona(riekstu) esenc
Glazūrai paredzētos produktus sajauc nerūsoša tērauda kausiņā un liek uz mazas liesmas (lieku apakšā arī liesmu dalītāju) un visu laiku maisot vāra kamēr masa paliek bieza. Padzisušam keksam ar karoti pārlej šok. glazūru un pārkaisa ar riekstiem.

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Deserti