Vista viduslaiku gaumē

3 1

Sastāvdaļas

  • 1 - 1.5 kg svaiga vista
  • 100 ml baltā vīna
  • 2 lauru lapas
  • VISTAS PILDĪJUMAM
  • 100 gr smalki sagrieztu mandeļu
  • 100 gr smalki sagrieztu dateļu
  • 25 gr ingvera
  • 50 gr rupjmaizes garoziņu
  • 1 ola
  • Sāls un melnie pipari pēc garšas
  • MĒRCEI
  • 50 gr ciedru riekstu
  • 25 - 50 gr ingvera
  • 2 tējk. vīna etiķa
  • 1 ēdamk. medus
  • ½ tējk. sasmalcinātu muskatriekstu
  • 3 olu dzeltenumi

Pagatavošana

1 min.
  1. Vistu aplej ar vīnu un ieliek uz nakti ledusskapī. Sajauc visas pildījuma sastāvdaļas un pievieno garšvielas pēc garšas. No rīta nolej no vistas vīnu un piepilda to ar sagatavoto pildījumu masu.Zem katra spārna paliek lauru lapu. Cep cepeškrāsnī apmēram 1 stundu 180 grādu temperatūrā līdz vista gatava.
  2. Mērcei visas sastāvdaļas saliek blenderī un sajauc līdz veidojas viendabīga masa. Uz ļoti lēnas uguns katliņā nepārtraukti maisot silda līdz masa sāk biezēt.
  3. Pasniedz vistu sagrieztā veidā. Mērci lej atsevišķā traukā.
  4. Labu apetīti!:)

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize