Sākums > Receptes > Salāti

Siera salāti egona gaumē

2008. gada 4. jūlijs
Foto: Egons Neimanis
Pagatavošana
1 min
1. No sākuma sarīvē sieru. Uz rupjas vai vidēji rupjas rīves.
2. Pierīvē klāt uzvārītus burkānus. Visu samaisa.
3. Piergiež klāt cieti uzvārīas olas. Visu samaisa.
4. Piespiež klāt ķiploku daiviņas. To apjoms jāizvēlās samērā niecīgs, jo vienmēr ir jāatcerās, ka ķiploku garšu nedrīkst manīt "tīrā veidā". Ķiploki ir tikai fons. Šie taču ir siera salāti, nevis ķiploku salāti!
5. Sagatavo mērci, ar kuru visu sajauks. Mērces pamats ir majonēz. Tai pievieno krējumu. Krējumu pievien tik daudz, lai tas dzēstu klasisko etiķa garšu. Tas nozīmē: jo vairāk majonēzē etiķa, jo vairāk jāliek krējums, jo mazāk etiķa, jo mazāk krējuma. Kečupu izvēlas normālu ( ne ass, ne salds, ne ķiplokains, ne vēl kāds) un piespiež klāt tik daudz, lai mērce izveidotos viegli sarkanīga.
6. Sajauc salātu pamata izejvielas (siers, olas, burkāni) armērci.
7. Ļauj visam sasūkties, tad pievieno vēl mērci.
Uz augšu