Ķīniešu nūdeles ar dārzeņiem

5 1

Sastāvdaļas

  • Apmēram 5 porcijām
  • 4 - 5 paciņas ķīniešu nūdeles
  • Sojas mērce
  • 1 liels sīpols
  • 2 vidēji lieli burkāni
  • Ap 100-200 g šampinjonu
  • 100 g paprikas
  • 100 g brokoļu
  • 100 g puķķāpostu
  • 100 g zaļo cukkini
  • 100 g diedzetu asnu
  • 100 g baby corn (ja var dabūt)
  • 100 g garneļu vai krabju nūjiņu
  • Var nelikt visas izejvielas, bet izmantot tikai to, kas ir mājās
  • Tiem, kas nav veģetārieši, var izvēlēties
  • 2 olas
  • 200 g vistas gaļas

Pagatavošana

20 min.
  1. sīpolu sagriež ripās, burkānu ripās vai smalkos stabiņos, brokoļus, puķukāpostus - kātus nogriež, rozītes sadala kumosa lieluma gabaliņos, cukkini - un pusēm un šķēlēs; papriku - sloksnēs, sēnes - šķēlēs.
  2. maisot cep (stirr-fry) uz vidēji stipras uguns mazā eļļas daudzumā, sākot ar burkānu un puķkāpostu, pievieno brokoli, cukkini, sīpolu un pārējās izejvielas - apmeram 5-10 minūtes, vai kad pagaršojot liekas, ka var ēst.
  3. Dārzeņus nevajag cept brūnus, tiem jābūt puscietiem, bet ne pilnīgi jēliem.
  4. Uzmanību - sāli nevajag!
  5. pievieno nedaudz sojas mērces uz pannas, samaisa visu un ļauj 5 minūtes sutināties mērcē.
  6. nūdeles aplej ar verdošu ūdeni un nogaida 2 minūtes, līdz tās gatavas, nolej ūdeni un piejauc pannas saturam.
  7. Man vieglāk iet ar 2 lielām dakšām, bet reizēm ātrumā sadalu nūdeles uz pusēm vai īsākos gabalos, lai vieglāk sajaukt.
  8. Mums un bērniem šis kļuvis par vienu no mīļākajiem dārzeņu lietošanas veidiem.

Komentāri

Angelina 2014. gada 8. februāris 10:20
mazliet ir tads zelejas divainums mute

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni