Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Ķīniešu nūdeles ar dārzeņiem

2008. gada 10. aprīlis
Foto: Diana Petropula
Pagatavošana
20 min
1. sīpolu sagriež ripās, burkānu ripās vai smalkos stabiņos, brokoļus, puķukāpostus - kātus nogriež, rozītes sadala kumosa lieluma gabaliņos, cukkini - un pusēm un šķēlēs; papriku - sloksnēs, sēnes - šķēlēs.
2. maisot cep (stirr-fry) uz vidēji stipras uguns mazā eļļas daudzumā, sākot ar burkānu un puķkāpostu, pievieno brokoli, cukkini, sīpolu un pārējās izejvielas - apmeram 5-10 minūtes, vai kad pagaršojot liekas, ka var ēst.
3. Dārzeņus nevajag cept brūnus, tiem jābūt puscietiem, bet ne pilnīgi jēliem.
4. Uzmanību - sāli nevajag!
5. pievieno nedaudz sojas mērces uz pannas, samaisa visu un ļauj 5 minūtes sutināties mērcē.
6. nūdeles aplej ar verdošu ūdeni un nogaida 2 minūtes, līdz tās gatavas, nolej ūdeni un piejauc pannas saturam.
7. Man vieglāk iet ar 2 lielām dakšām, bet reizēm ātrumā sadalu nūdeles uz pusēm vai īsākos gabalos, lai vieglāk sajaukt.
8. Mums un bērniem šis kļuvis par vienu no mīļākajiem dārzeņu lietošanas veidiem.
Uz augšu