Vistas, tomātu un bazilika mērce

4 1

Sastāvdaļas

  • 2 vistas kājas, bez ādas un bez kauliem
  • Konservēti tomāti savā sulā, bez mizas vidēja burciņa
  • 2 vidēji sīpoli
  • Kaltēts baziliks
  • 2 -3 ēdamkarotes miltu
  • Ūdens
  • Saldais krējums
  • Pipari un sāls
  • Tobasko mērce, vai cita čili mērce

Pagatavošana

30 min.
  1. Vistas gaļu sagriež nelielos gabaliņos un apcep ar sīpoliem (bet nu tā kārtīgi), pēc tam pievieno miltus. Visu izmaisa, lai no miltiem neveidojas kunkuļi. Nedaudz apcep. Konservētus tomātus sagriež gabaliņos un ar visu sulu pievieno mērcei. Pievieno ūdeni pēc vajadzības, bet lai nav pārāk šķidrs. Pievieno čili mērci, pēc garšas, bet nu ar mēra izjūtu. Es lieku 1 – 1,5 tējkrotes. Pievieno baziliku (ar baziliku nekautrējamies 3-4 tējkarotes var likt), sāli un piparus. Visu pasautē un kad apnīk (vai arī kamēr gaļa nav jēla un ir garšīga), nogriež uguni uz pašu mazāko un pievieno saldo krējumu, tā lai viss smuki izskatās, pasautē vel kādas 5 min. un ņem nost no uguns. YES! Vēlams gatavošanas laikā visu mērci neapēst.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni