Kanēļa cepumi ziemassvētku galdam

5 1

Sastāvdaļas

  • Apmēram 24 mērni lieliem cepumiem nepieciešams
  • – 100 g kviešu miltu
  • – 75 g mīksta sviesta (pirms gatavošanas vienkārši jāizņem no ledusskapja arā, nu lai pastāv kādu pusstundu)
  • – 50 g iebiezinātā piena ar cukuru (nevārītu)
  • – 1 ola
  • – šķipsniņa sāls
  • – 1 tējk. kanēļa
  • – 50 g pūdercukura

Pagatavošana

1 min.
  1. Darba gaita:
  2. – Jāpārsit ola un jāatdala baltumu no dzeltenuma, baltumu jāliek bļodā (dzeltenumu nemest arā, to vajadzēs)
  3. – Olas dzeltenumu jāsakuļ kopā ar mīksto sviestu iebiezināto pienu un sāli, līdz izveidojas vienmērīgas konsistences, diezgan bieza masa. (Tas atsevišķi)
  4. – Jāpievieno miltus, kanēli un jāsastrādā iegūto mīklu lodes formā.
  5. – Tikko izveidoto bumbuli jāieliek tīrā celofāna maisiņā, un jāieliek uz vienu stundu ledusskapī atdzesēties.
  6. – Kad mīkla atdzesējusies, to jāņem ārā un jāizrullē ar veltnīti. (Ne ļoti plānus, jo tad cepumi izjuks, bet ja būs par biezu, būs ilgāk jācep)
  7. – Var ar piparkūku formiņām var arī vienkārši izgriezt ar nazīti, bet izveidot nelielas figūriņas. (Te arī jāskatās – var taisīt nelielas, bet tad visas apmēram tādā lielumā, var taisīt lielas un vienādas).
  8. – Jāpaņem pārtikas otiņa, vai salvete, un jāapsmērē formiņas ar olu baltumu, pa virsu uzkaisot pūdercukuru.
  9. – Cepumus 15 minūtes cep cepeškrāsnī 180 – 200°, pēc tam atstājot atdzesēties.
  10. LABU APETĪTI!
  11. ––> Apmēram tādi sanāk.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Deserti