Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Franču crepes, jeb plānās pankūkas

2008. gada 6. marts
Foto: Līva Klirta
Pagatavošana
45 min
1. Un nu ķersimies pie darba:
Foto: Līva Klirta
2. Jāņem salātu bļoda un tajā jāsaputo (var arī samaisīt) miltus ar pienu. Ļoti jācenšas bez kunkuļiem.
Foto: Līva Klirta
3. Pie tikko gatavotās masas jāiesit olas un jāsakuļ.
Foto: Līva Klirta
4. Tūlīt pēc tam pievieno masai sāli, eļļu un atkal samaisa.
5. Pielej ūdeni un ļauj mīklai nostāvēties 15 min. Nemaisa. Bet! Mīklai jāsanāk ļoti, ļoti šķidrai, par to nevajag uztraukties, un miltus vēl papildus klāt nevajag bērt. Tāpat arī ar cukuru – to klāt bērt nevajag.
6. Ietauko pannu, bet ļoti maz jāpievieno eļļa. Ir pat tādas īpašās pannas kurām ir tādas kā pumpiņas uz iekšu, tām vispār eļļu nevajag. Pannu var ietaukot ar papīra salveti, vai to darīt ar parasto pārtikas otiņu.
7. Uz pannas liek 1 kausiņu mīklas, un turot pannu rokā, mīklu izlaista pa visu pannu, tā lai sanāk liels aplis.
Foto: Līva Klirta
8. Kad apļa maliņas sāk čokuroties un celties uz augšu, tad pankūka jāgriež otrādi. To var darīt ar lāpstiņu, bet īstiem profesionāļiem, ieteiktu pankūku mest riņķī – tomēr process jau arī uzlabo garšu.
9. Ja neesmu kaut ko piemirsusi, tad vajadzētu sanākt īstām franču plānajām, gandrīz kā pēc Lurdello receptes. Garšīgi tās ēst ar ievārījumu, to ietinot pankūkā iekšā, turpretī lai gatavotu gaļas pankūkas šī recepte neder.
10. Labu apetīti visiem gardēžiem!
Uz augšu