Franču crepes, jeb plānās pankūkas

5 1
Kolekcijas: Veģetārās

Sastāvdaļas

8 porcijas
  • 200 g kviešu miltu
  • 3 olas
  • 1 /8 l ūdens
  • ¼ l piena‚ ne trekna
  • 2 ēd. k. eļļas
  • ¼ tējk. sāls

Pagatavošana

45 min.
  1. Un nu ķersimies pie darba:
  2. Jāņem salātu bļoda un tajā jāsaputo (var arī samaisīt) miltus ar pienu. Ļoti jācenšas bez kunkuļiem.
  3. Pie tikko gatavotās masas jāiesit olas un jāsakuļ.
  4. Tūlīt pēc tam pievieno masai sāli, eļļu un atkal samaisa.
  5. Pielej ūdeni un ļauj mīklai nostāvēties 15 min. Nemaisa. Bet! Mīklai jāsanāk ļoti, ļoti šķidrai, par to nevajag uztraukties, un miltus vēl papildus klāt nevajag bērt. Tāpat arī ar cukuru – to klāt bērt nevajag.
  6. Ietauko pannu, bet ļoti maz jāpievieno eļļa. Ir pat tādas īpašās pannas kurām ir tādas kā pumpiņas uz iekšu, tām vispār eļļu nevajag. Pannu var ietaukot ar papīra salveti, vai to darīt ar parasto pārtikas otiņu.
  7. Uz pannas liek 1 kausiņu mīklas, un turot pannu rokā, mīklu izlaista pa visu pannu, tā lai sanāk liels aplis.
  8. Kad apļa maliņas sāk čokuroties un celties uz augšu, tad pankūka jāgriež otrādi. To var darīt ar lāpstiņu, bet īstiem profesionāļiem, ieteiktu pankūku mest riņķī – tomēr process jau arī uzlabo garšu.
  9. Ja neesmu kaut ko piemirsusi, tad vajadzētu sanākt īstām franču plānajām, gandrīz kā pēc Lurdello receptes. Garšīgi tās ēst ar ievārījumu, to ietinot pankūkā iekšā, turpretī lai gatavotu gaļas pankūkas šī recepte neder.
  10. Labu apetīti visiem gardēžiem!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

alina 6. oktobris 20:34
man sitas pankukas isti kaut ka nesanak
nezinams 2015. gada 13. septembris 19:35
Gardas, un pildot ar tunci un sieru pa vidu, sanāk arī sāļās :] Paldies.
daiga.zandovska 2015. gada 29. augusts 02:33
Luti garsigad pakukas

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji. Spied šeit, lai autorizētos.

Konditoreja un maize

Jaunākās receptes