Sākums > Receptes > Zupas

Soļanka ar liellopa gaļu

2008. gada 29. marts
Foto: Depositphotos.com
Pagatavošana
120 min
1. Vajag lielu katlu 4-5 l
2. Vispirms nomazgā liellopu gaļu un sagriež sīkākos gabaliņos.
3. Katlā ielej 3 litri ūdens un liek vārīties gaļu ar visu kauliņu.Pieliek lauru lapas un nedaudz sāli.
4. Noņem putas. Vāra uz vidēja uguns.
5. Pa to laiku, ņem paprikas pārgriež uz pusēm izņem sēklas un sagriež kubiciņos.
6. Sīpolus notīra un sagriež kubiņos.
7. Desu sagriež kubiciņos.
8. Marinētos gurķus sagriež kubiciņos.
9. Kad gaļa ir gatava, izņem no buljona un liek atdzist. Buljons turpina vārīties. Buljona katlā jābūt aptuveni pusei no katla, ja nav pielej vārītu ūdeni.
10. Buljonā liek sagriezto desu,marinētos gurķus un olīvas ar visu sulu.
11. Ņem dziļo pannu ielej nedaudz eļļas un liek apcepties vispirms sīpolus, pēc 5 min. papriku. Cep 10-15 min visam jābūt nedaudz mīkstam un apceptam.
12. Liellopu gaļu sagriež sīkākos gabaliņos un pieliek pie paprikas un sīpoliem apcepties.
13. Ņem aso mednieku mērci un visu uzlej uz gaļas un sīpoliem un paprikas, maisa un silda 6 minūtes. Tad to visu tieši no pannas pievieno buljonam.
14. Vēl pavāra 10 minūtes un zupa gatava.
15. Zupai jāpastāv 10-15 minūtes, tad var likt šķīvjos pievienot skābo krējumu un daļiņās sadalītu citrona šķēlīti.

Labu apetīti!
Foto: Depositphotos.com
Uz augšu