Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Boloņas mērce lauras gaumē

2008. gada 6. marts
Foto: Laura Šmite
Pagatavošana
1 min
1. Dziļā pannā uzkarsē augu eļļu, kurā liek sīki sakapātus sīpolus un ķiploku, sarīvētus burkānus. Maisot sautē kamēr mīksti.
2. Tomātus nomizo, iztīra sēklas, sīki sagriež (neizliet sulu!!)
3. Pievieno malto gaļu un maisot karsē līdz tā kļuvusi gaiši brūna.
4. Pielej pienu un maisot karsē līdz šķidrums iztvaikojis.
5. Pielej baltvīnu un maisot karsē līdz šķidrums iztvaiko.
6. Pievieno gaļai tomātus kopā ar sulu, apmaisa.z
7. Mērcei pievieno ūdeni, tomātu biezeni, aromātisko buķeti (kopā saliktās sastāvdaļas apsietas ar baltu diegu), sāli, piparus.
8. Ik pa brīdim apmaisot karsē 1-2 stundas līdz mērce sabiezē.
9. Pasniedz ar makaroniem.
10. Pirms pasniegšanas izņem "aromātisko buķeti".
Uz augšu