Sākums > Receptes > Zupas

Žāvētas zivs zupa

2008. gada 5. marts
Foto: Madara Burnevica
Pagatavošana
30 min
1. Katlā ielejam ūdeni, ieliekam žāvēto zivi (es ņemu skumbriju, kas ir vakuma iepakojumā, ar garšvielām, zivs izskatās tādā kā atvērtā veidā) notīrītu sīpolu, lauru lapas un apaļos piparus. Vāra līdz zivs sāk atdalīties no ādas.
2. Pa to laiku jau nomizoti un sagriezti kartupeļi un srīvēts burkāns.
3. Kad zivs sākusi atdalīties no ādas, to nokāš zitā traukā un buljonu liek atpakaļ vārīties, kur liekam iekšā kartupeļus un burkānus. Sīpolu var mest ārā. Pievienojam arī garšvielas pēc garšas - sāli, piparus, vegetu u.c.
4. Zivi uzmanīgi atdala no ādas, ja ir izņem asakas un sadala gabaliņos, kas nav sadalījusies un liek atkapakļ katlā. Vāra kamēr kartupeļi mīksti. Beigās pieliek sasmalcinātas dilles. Pasniedzot pieliek krējumu.
5. ņammmmmmm......
Uz augšu